Esbjerg fB. spiller i U16Vest1 og U17 2. division efter sommer!

13. Jun. 2016

Inden kampen mod Rødekro var EfB’s bedste U16-hold tvunget til at hente point på en svær udebane i Rødekro mod et stærkt mandskab, der i det omvendte opgør i Esbjerg havde vundet 3-1.

Kampens betydning var ikke gjort mindre af, at DBU i slutningen af maj ændrede turneringsformen, således at U16Vest1-holdets placering alligevel var udslagsgivende for klubbens næstbedste U17-holds placering efter sommerferien. Pludselig kunne holdet spille sig til en plads i U17. 2.divison, hvis det lykkedes at placere sig blandt de bedste 6 hold.

Med en 2-1 sejr i Rødekro udelukkede EfB-holdet muligheden for, at Ikast FS kan nå at indtage den afgørende 6. plads som vi indtager i skrivende stund. I de sidste kampe af sæsonen har drengene på holdet bevist, at de absolut kan begå sig i den svære U16-række, og de har bl.a. slået det suveræne tophold Lyseng/AGF med 3-1 på hjemmebane. Det lover godt for den fremtidige U17-afdeling, når store udfordringer møder spillere og trænere efter sommerferien, hvor det altså er U17. 2.division, der kommer på tapetet.  

Holdet i U16Vest1 trænes af Jan Petersen og Tom Lauridsen. Jan har været omkring drengene i flere år, og slipper dem nu for at blive assistent på det kommende U16Vest1-hold, der skal trænes af Jesper Frederiksen. Tom Lauridsen fortsætter som cheftræner med drengene op i U17, og der arbejdes yderligere på en træner mere, der skal hjælpe til omkring det kommende 2.divisionshold i U17.

Også for de kommende U16-spillere, er der store udfordringer i vente. Her kommer klubbens bedste U16-hold til at spille i U16Vest1, og vil altså fremadrettet blive trænet af Jesper Frederiksen, der har mange års erfaring i EfB både som spiller og træner. Jesper vil som beskrevet blive assisteret af Jan Petersen, der også har mange års trænererfaring i EfB.

P.b.v

Rasmus Lundager

nyheder_divider