Kroatisk angriber til Esbjerg fB på treårig aftale

16. jan. 2014

Esbjerg fB har indgået en treårig aftale med den kroatisk-østrigske angriber, Martin Pusic, der er købt fri af en kontrakt i norske Brann Bergen, hvor han med ni mål i 27 kampe blev delt topscorer. 

26-årige Martin Pusic har kroatiske forældre, men er født i Wien, hvor han fik sin fodboldopdragelse i først Austria Wien og siden First Vienna FC. Han valgte i 2012 at fortsætte karrieren i norsk fodbold, hvor han har spillet for Oslo-klubben Vålerenga, Frederikstad indtil klubbens nedrykning fra Tippeligaen og senest Brann i 2013-sæsonen.

- Jeg betragter den danske liga som den bedste i Skandinavien og har fået et tilbud om at komme til en spændende klub med mange unge spillere, succes i Europa League og stort potentiale. Esbjerg ligger i bunden af Superligaen, men med blot seks point op til en fjerdeplads, og jeg ser en spændende opgave i som angriber at være med til at forbedre placeringen. Jeg kan score mål, bevæger mig meget, er kropsstærk og aggressiv. Norsk fodbold er mere fysisk, hvilket jeg bringer med mig i duelspillet, og i Danmark får jeg bedre muligheder for også at vise mine tekniske kvaliteter, siger Martin Pusic.

Hans forældre stammer fra Split-området i Kroatien, og han føler sig mere som kroat end østriger. Kontrakten med EfB skal være med til at udvikle ham yderligere som fodboldspiller, og han er ikke bange for at sætte sig store mål.

- Esbjerg har mange unge, sultne spillere, som spiller hurtigt frem af banen. Selv om der er penge i fodbold, skal man nyde at spille, og det forventer jeg at komme til i min nye klub. Jeg vil bidrage til at hjælpe klubben videre og ser et stort potentiale i holdet. Mit store mål er at spille for Kroatien ved VM i Brasilien i 2014. Hvis man tror på det, er alt muligt, siger Martin Pusic, der på kort sigt glæder sig meget til Europa League-kampene mod Fiorentina i næste måned.

EfB-assistenttræner Michael Pedersen beskriver Martin Pusic som en fysisk stærk og aggressiv spiller med et pænt tempo – og så er han venstrebenet.

- Vi har naturligvis søgt en offensiv spiller med egenskaber, der passer til vores måde at spille fodbold på, og vi vurderer, at Martin Pusic har kvaliteter i form af fart og aggressivitet, som bliver til gavn for os. Han scorede i fjor ni mål i Tippeligaen i 2013, og foruden angrebet kan han anvendes på kantpositionerne, siger Michael Pedersen.

Af Frede Madsen

nyheder_divider