You are currently viewing Tung EfB-aften i Sundby Idrætspark

Tung EfB-aften i Sundby Idrætspark

Esbjerg fB formåede ikke at tage point for tredje kamp i streg, da det fredag blev til et 0-2-nederlag på udebane mod Fremad Amager i NordicBet Ligaen.

Selvom den spillemæssige indsats fredag aften i Sundby Idrætspark mod Fremad Amager berettigede til mere, måtte Esbjerg fB gå fra banen uden point efter et 0-2-nederlag. Begge mål faldt i første halvleg efter nogle store opdækningsfejl.

Opgøret åbnede i et fint tempo, og EfB tog fra start initiativet, hvilket var ved at give en tidlig drømmestart.

Patrick Schmidt, der havde fået en plads i startopstillingen, kom nemlig til kampens første chance efter halvandet minuts spil.

Angriberen modtog i en bold i dybden, som han tog flot med forbi sin direkte modstander. Fra sin position i feltet trak han ind og fik afsluttet godt mod nærmeste opstander, men Fremad Amager-målmanden var vågen, og kom ned og fik reddet.

Aktionen blev kendetegnende for EfB’s gode indledning, der bestod af masser af løbevillighed og mod til at turde udfordre.

Hjemmeholdet blev således skubbet langt tilbage i banen, og var sjældne gæster i feltet omkring Jeppe Højbjerg i kampens start.

På trods af det lovende begyndelse set med blå-hvide briller gik det hverken værre eller bedre end, at Fremad Amager bragte sig foran med 1-0 første gang, muligheden bød sig.

Værterne fik tid og plads til at gå til baglinjen og slå et indlæg ind i feltet mod det bagerste område. 

Her fik EfB-forsvaret ikke clearet tilpas langt væk, og pludselig lå bolden for fødderne af en amagerkaner, der fra tæt hold let kunne udplacere Højbjerg.

Chokstarten til trods spillede EfB ufortrødent videre, og Bardhec Bytyqi var centimeter fra at udligne til 1-1 kort efter.

Angriberen tog på fornemmeste vis en bold ned, og fik sat sig selv i scene til en god afslutningsmulighed fra syv-otte meter.

På trods af masser af kvalitet i afslutningen lykkedes det Fremad Amager-målmanden at hive en klasseredning frem.

Selvom der var fine optræk til et vestjysk mål, så faldt halvlegens anden scoring til Fremad Amager.

EfB blev fanget langt oppe i banen på en omstilling, hvorefter det gik stærkt ned mod Højbjerg i målet.

Bolden blev fra nær baglinjen sendt ind i feltet, hvor det lykkedes Viktor Tranberg at cleare den.

Desværre ikke tilpas langt væk og en Fremad Amager-spiller stod klar bagerst i feltet, hvor EfB ikke fulgte godt nok med, til at sparke i nettet til 2-0.

Der blev ikke scoret yderligere før pausen, som cheftræner Steffen Ernemann benyttede til at foretage to ændringer.

Lasha Parunashvili og Andreas Troelsen blev sendt på banen fra anden halvlegs start, og de var medvirkende til, at holdet kom ud fik lagt et tryk på Fremad Amager fra start.

Schmidt kom til EfB’s første gode mulighed i de sidste 45 minutter, da han blev spillet fri til skud på kanten af det lille felt.

Angriberen forsøgte at placere bolden over i modsatte sidenet fra en halvspids vinkel, men der manglede lige det sidste for en 1-2-scoring.

Hjemmeholdet ville dog også spille med, og lukrerede særligt på hurtige omstillinger, når EfB mistede bolden omkring midterlinjen.

Det tvang Højbjerg ud i et par redninger, ligesom Kevin Conboy og Tranberg flere gange måtte afværge indlæg.

Yacine Bourhane og Leonel Montano erstattede med en lille halv time igen Mads Larsen og Bardhec Bytyqi i forsøget på at skabe spænding om resultatet.

Lige lidt hjalp det, og EfB formåede aldrig rigtigt at blive farlige nok til at ryste Fremad Amager, der langsomt men sikkert fik kampen derhen, hvor de ville have den.

Selvom troen på comebacket svandt ind var Schmidt alligevel tæt på at bringe reducere i det 83. minut.

Angriberen afsluttede resolut på en bold ind i feltet, men symptomatisk for EfB og forårssæsonen måtte han og holdkammeraterne se overliggeren komme i vejen.

Trods en hektisk slutning på opgøret, hvor EfB til sidst spillede med seks angribere, faldt der ikke yderligere scoringer fredag aften i Sundby Idrætspark.

EfB spiller næste runde lørdag på udebane mod HB Køge.


Resultat:
Fremad Amager – Esbjerg fB 2-0 (2-0)

Resultat:
13′ 1-0 Kristoffer Palm
32′ 2-0 Gustav Marcussen

Startopstilling:
16 Jeppe Højbjerg
2 Jonas Mortensen
4 Viktor Tranberg
17 Kevin Conboy
5 Linus Rosenlöcher
3 Simon Bækgård
19 Nicklas Strunck
8 Mads Larsen
9 Bardhec Bytyqi
14 Patrick Schmidt
7 Elias Sørensen

Indskiftninger:
46′ Lasha Parunashvili (Nicklas Strunck)
46′ Andreas Troelsen (Linus Rosenlöcher)
64′ Yacine Bourhane (Mads Larsen)
64′ Leonel Montano (Bardhec Bytyqi)
70′ Isak Olafsson (Kevin Conboy)