Forventninger til foråret

I løbet af vinterpausen er fokus på individuel træning, og sportsdirektør Ted van Leeuwen tror på, at den nuværende trup kan løfte sig i den sidste halvdel af sæsonen.

EfB overvintrer et point fra de pladser, der giver mulighed for at rykke op til sommer, og sportsdirektør Ted van Leeuwen lægger ikke skjul på, at han har større forventninger til resten af sæsonen.
– Vi har kvaliteterne i truppen, men der er flere faktorer som gør, at vi ikke har det antal point, som vi burde. Nogle af spillerne fik vi sent ind på holdet, og spillere som Oti og Yakovenko var skadede, da de kom, ellers havde vi slet ikke haft mulighed for at tiltrække dem. Vi har også haft brug for at tilpasse os rytmen i NordicBet Ligaen, som er meget anderledes end i Superligaen, og i denne række handler det meget om at vinde duellerne og få fat i andenboldene. Det kan man se, at Vejle for eksempel er mere vant til, og man ser i mange lande, at det er typisk for nedrykkere, siger Ted van Leeuwen, som kan se, at spillertruppen modnes undervejs.
– Det nemmeste ville være at bruge erfarne spillere, men vi har filosofien om selv at bygge spillere op, så vi bruger flere af vores egne. Derfor står vi lidt i spagat mellem, hvad vi har brug for, og hvad vi gerne vil, men det har vi selv valgt, og det handler om at holde i strategien. Det stiller store krav til de unge, som vi ikke kan forvente leverer det samme hver uge, men de har fået gode erfaringer ligesom vores U19-hold, der har spillet en del internationale kampe. Undervejs har vi vist, at vi var ved at finde en struktur på vores spil, og vi kommer til at arbejde mere individuelt med spillerne henover vinterpausen, hvor vi også vil gøre vores spillestil mindre sårbar, fastslår Ted van Leeuwen, som derfor primært har fokus på den nuværende trup.
– Jeg forventer mig mere af holdet, og flere af dem, der kom til sidste sommer, har haft tid til at falde til. Transfervinduet i januar er et lotteri, så det vil jeg ikke spå om, men det er sikkert, at Nicu Carnat forlader os og tager tilbage til Wolwerhampton. Han har været fremtrædende på U19-holdet, men han var hentet til førsteholdet, og når han ikke får mere spilletid, så giver det ikke mening at beholde ham.