0-1-nederlag i Helsingør

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at hente tre point til kontoen i 1. division, da holdet på udebane mod FC Helsingør måtte sande et 0-1-nederlag.

Esbjerg fB fik ikke det ønskede resultat i fredag aftens 1. divisionskamp på udebane mod FC Helsingør, idet holdet tabte med 0-1. Hjemmeholdet scorede opgørets enlig mål et kvarter før tid efter et hjørnespark.

Det var hjemmeholdet, der fik den bedste start på kampen, og allerede efter tre minutters spil var det tæt på at blive 1-0.

Helsingør spillede sig godt igennem EfB’s venstre-side, og fik derefter tid og plads til at komme til afslutning fra nært hold.

Heldigvis for EfB tog stolpen dog fra på skuddet, og holdet kunne ånde lettet op – men kun for en lettet stund.

Nordsjællænderne fortsatte nemlig trykket, og kom inden for de første minutter til adskillige forsøg fra både distance og efter indlæg.

EfB havde således svært ved at finde fodfæste mod de aggressive og hurtige Helsingør-spillere i indledningen, og det kneb gevaldigt med at fastholde angrebene.

Først efter godt 20 minutters spil lykkedes det at etablere et fint et af slagsen, da Daniel Anyembe og Mathias Kristensen broderede sig igennem med fine pasninger.

Sidstnævnte kom i en god position til et indlæg, men en Helsingør-spiller fik blokeret ud til hjørnespark.

Dem fik EfB nogle stykker af midtvejs i første halvleg uden, at det dog var tæt på at blive vekslet til scoring.

Tæt på var Jakob Ankersen kort efter, da han kom til en fin afslutning i feltet efter flot forarbejde af Mads Larsen, men skuddet manglede lige den sidste præcision, hvorfor Helsingør-målmanden kunne gribe den ad to omgange.

Selvom EfB nu havde fået langt bedre fat, så bed værterne fortsat fra sig, som efter 45 minutter, hvor det blev til en afslutning fra en meters penge fra målstregen på en nedfaldsbold efter et indlæg.

Mads Kikkenborg i målet var dog hurtigt ude, og med en god fodparade fik han forhindret en scoring imod, og der stod derfor 0-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start bølgede spillet frem og tilbage, og hjemmeholdet kom til den første afslutning efter et par minutter.

Fra 20-25 meter sendte en Helsingør-spiller en god afslutning, der knækkede undervejs, afsted mod mål, men Kikkenborg var vågen og fik reddet.

Samme taktik brugte hjemmeholdet et par minutter senere, og denne gang voldte det Kikkenborg lidt problemer, idet han ikke kunne holde forsøget i første omgang.

I det hele taget stod der Helsingør på anden halvlegs første kvarter, hvor EfB ikke kunne få det til at fungere optimalt.

Cheftræner Olafur Kristjansson valgte derfor at sende Pyry Soiri og Yuriy Yakovenko på banen med en lille halv time igen i håbet om at kunne etablere et pres på Helsingør.

Soiri gik fint ind i spillet med det samme med udfordringer i det offensive spil, mens Yakovenko bidrog med fysik og et stort arbejdsraseri.

Af den årsag var det også en kold spand vand, der ramte EfB-holdet efter 74 minutter, da Helsingør kunne bringe sig foran med 1-0.

Nordsjællænderne tilspillede sig et hjørnespark, som blev servet perfekt ind i feltet. Her steg en af hjemmeholdets spillere til vejrs og med et hårdt hovedstød pandede han bolden i nettet.

Herfra var gode råd og dyre, og stadionuret tikkede pludseligt stærkt.

EfB forsøgte med alt at jagte en hurtig udligning, og Andri Bjarnason blev skiftet ind for at være med til at løse den opgave, men lige lidt hjalp det.

Helsingør stod godt i defensiven, og viste den kynisme, der skulle til i de afgørende situationer, og det blev udslagsgivende for kampens resultat, der sluttede med et 0-1-nederlag til EfB.

EfB skal i næste runde møde HB Køge hjemme på Blue Water Arena.

FC Helsingør – Esbjerg fB 1-0 (0-0)

74′ 1-0 Nicolai Geertsen

45 Zean Dalügge

62′ Yuriy Yakovenko (Zean Dalügge)
62′ Pyry Soiri (Mads Larsen)
75′ Lasha Parunashvili (Jakob Ankersen)
82′ Andri Bjarnason (Mathias Kristensen)