EfB Akademi

EfB Akademi dækker over Esbjerg fB’s ungdomselitehold i årgangene U13-U19, og tilbyder en struktureret og veltilrettelagt hverdag for de bedste spillere i alderen 12-19 år.

Akademiet har stor, strategisk betydning for EfB, da målet er at udvikle og uddanne egne, unge spillere til klubbens førstehold.

Foruden fodbold på højeste niveau i Danmark tilbydes spillere i EfB Akademi optimale vilkår uden for banen via samarbejdet med Vitaskolen, som siden 2005 har sikret en god og kompetent uddannelse sideløbende med sporten

Mål

Det overordnede mål for EfB Akademi er at udvikle talenter til Esbjerg fB’s førstehold og bidrage til opfyldelse af klubbens ambitioner nationalt såvel som internationalt. I det daglige er der stor fokus på at skabe fremtidens topspillere gennem målrettet og intensiv træning.

For at lykkes med dette, sikrer vi:

  • Fodbolduddannelse på højeste niveau med veluddannede trænere
  • Et trygt læringsmiljø i aldersbestemte træningsrammer
  • Bredt uddannelseskoncept med kompetencer til brug i en civil karriere
  • At holdene er repræsenteret på højeste niveau i U15, U17 og U19
  • Samvær baseret på lighed, tillid og retfærdighed
  • Et udviklingsmiljø baseret på ansvar og engagement
  • Sportsfaglige og coachende samtaler
  • Fysioterapeutisk screening og træning

Sports College

På Esbjerg Sports College bor en række af EfB Akademis største fodboldtalenter – tæt på uddannelse, træningsanlæg og natur.

Uddannelse

I 2005 fik alle 13-16-årige eliteidrætsudøvere i Esbjerg Kommune, som de første i Danmark, et tilbud om at kombinere uddannelse og eliteidræt.

Esbjerg Kommunes eliteidrætsklasser er et tilbud til unge EfB-talenter i 7.-9. klasse, der ønsker at forene skolegang og fodbold. Målet er at skabe sammenhæng, så eleverne får de bedste forudsætninger for at udvikle deres talent.

EfB samarbejder tæt med Vitaskolen, Team Danmark og Esbjerg Kommune om at skræddersy en optimal hverdag for talenterne, så tre ugentlige morgentræner kan passes ind i skemaet foruden fleksibilitet i forhold til træningslejre, landsholdsudtagelser, stævner mv.

Efter folkeskolen kan de dygtigste EfB-talenter fortsætte på Esbjerg Ordningen, der giver mulighed for at kombinere en gymnasiel uddannelse på Esbjerg Gymnasium eller Rybners på vilkår, der tilgodeser udvikling af det enkelte talent.

De støtter EfB Akademi