Førstehold

3-0-nederlag i Telia Parken

Esbjerg fB måtte se sig slået 3-0 i søndagens kamp mod FCK i Telia Parken. En tidlig scoring fra Dame N’Doye, som var storspillende på grønsværen, gjorde det svært for EfB’erne.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst ud til dagens match i Telia Parken, og der skulle ikke gå mere end et par minutter før de hvid-klædte bragte sig foran. Peter Ankersen slog et indlæg mod boksen, hvor Dame N’Doye steg op og dirigerede den ind bag Jeppe Højbjerg.
Det var herefter Ståle Solbakkens mandskab, der kontrollerede spillet, mens EfB havde det svært de første ti minutter. Herefter kom gæsterne dog bedre med og fik etableret sig på bolden over flere omgange, mens de søgte efter frie rum i offensiven. FCK-defensiven stod dog godt organiseret og gav derfor ikke meget plads væk.
Efter en halv times spil, hvor EfB var fint med i opgøret, var Emmanuel Oti Essigba tæt på at finde Petre midt for mål. Den hurtige kantspiller slog et følt indlæg mod boksen, men desværre for gæsterne, så kunne angriberen ikke få en afslutning på. Kort efter var det så FCK’s tur til at vise noget offensivt, og her var Højbjerg på plads med et par vigtige indgreb. Først en god redning fra Skovs forsøg direkte på frispark og efterfølgende måtte Esbjerg-keeperen strække sig helt for at afværge N’Doyes hovedstød.
Kort inden pausefløjtet skulle det så blive endnu værre for Esbjerg-mandskabet. Dame N’Doye viste flot teknik, og fik sat Halsti med et træk, hvilket gav FCK-angriberen frit løb mod Højbjerg. Her forsøgte N’Doye at trække forbi EfB-keeperen, der på ulovlig vis stoppede FCK-målscoreren. Straffespark til FCK, som Robert Skov sikkert eksekverede med kampens anden scoring til 2-0.
I anden halvleg fortsatte kampbilledet med et tålmodigt og kontrollerende FCK-mandskab. Efter 55 minutter fik hjemmeholdet så tilkendt endnu et straffespark og det var igen N’Doye, der gav EfB-defensiven problemer. Austin måtte nedlægge den stærke angriber, der havde fuld fart mod mål og dagens dommer pegede altså på pletten. Det lignede dog, at det var et frispark, der skulle være dømt i situationen. Robert Skov stod klar og viste igen flot sparketeknik, da han sparkede den fladt i mål tæt på stolpen.
3-0 til FCK, og der var naturligvis lang vej hjem for John Lammers’ mandskab. Dog havde EfB ikke tabt gejsten og viljen, for få minutter senere kom der nemlig et lille pres fra gæsterne, som først gav en chance til Oti. Afslutningen fra en spids vinkel blev dog blokeret, men faren var ikke ovre endnu for hjemmeholdet. Herefter var det nemlig Mathias Kristensens tur til at forsøge sig, og det var et flot et af slagsen. EfB’s nummer 26 bragede den på stolpen fra 20-25 meter med et kontrolleret spark, men desværre blev det ikke til en Esbjerg-scoring trods et par gode aktioner.
FCK havde sat cruise-control på mod sejren, mens EfB fortsatte med at kæmpe med de sidste kræfter. Hjemmeholdet kom frem til chancer efterhånden, som anden halvleg skred frem, og især Rasmus Falk var tæt på at gøre det til 4-0 efter flot forarbejde fra Peter Ankersen.
Esbjerg-mandskabet måtte lede efter de sidste kræfter i kampens slutfase efter en svær dag i København mod et stærktspillende hjemmehold, der havde 11.000 fra lægterne med sig i ryggen.
I kampens overtid fandt Mathias Kristensen dog plads i feltet, men afslutningen fik Joronen i FCK-målet afværget, og det blev kampens sidste aktion. FCK sejrede fortjent 3-0 i Telia Parken, hvor særligt Dame N’Doye gjorde livet surt for John Lammers’ tropper.


Resultat
FCK – EfB 3-0 (2-0)
Målscorere
4′ 1-0 Dame N’Doye
45′ 2-0 Robert Skov (Straffespark)
56′ 3-0 Robert Skov (Straffespark)
Startopstilling
16. Jeppe Højbjerg
40. Daniel Anyembe
8. Rodolph Austin
5. Markus Halsti
14. Jesper Lauridsen
6. Lasha Parunashvili
7. Joni Kauko
38. Jacob Lungi Sørensen
26. Mathias Kristensen
17. Emmanuel Oti Essigba
9. Adrian Petre
Indskiftninger
70′ Adnane Tighadouini (Emmanuel Oti Essigba)
77′ Mark Brink (Jacob Lungi Sørensen)
85′ Yuri Yakovenko (Adrian Petre)

Næste Hjemmekamp
søndag d. 4. august - kl. 14.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo