21 spillere fik minutter i Herning

Esbjerg fB tog fredag eftermiddag hul på forberedelserne mod forårssæsonen med den første træningskamp, da FC Midtjylland tog imod i Herning i et opgør, der endte med et 1-5-nederlag. 21 spillere fik værdifulde minutter og meter i benene.

Årets første træningskamp for Esbjerg fB udspillede sig fredag eftermiddag i Herning, hvor holdet mødte FC Midtjylland. Midtjyderne viste sig skarpest, og vandt opgøret med 5-1. Malthe Kristensen scorede for EfB efter et hjørnespark i en kamp, hvor det på forhånd var aftalt at foretage mange udskiftninger i pausen.

Kampen åbnede med et spilovertag til midtjyderne, der havde held med at stresse EfB’erne højt oppe på banen.

Det resulterede i et pres på feltet, hvor EfB måtte bruge forholdsvist meget tid på at afværge boldene og sparke langt frem i banen.

Efter knap 10 minutters spil fik FCM udbytte af deres anstrengelser, da Linus Rosenlöcher fra sin position som venstre back blev tvunget til at lave et frispark nær sidelinjen.

En sortklædt spiller sendte bolden ind i feltet med god fart, og målmand Corey Addai kom fint ud og fik bokset væk.

Desværre blev den ikke sendt tilstrækkeligt langt ud, og en skarp FCM-spiller stod klar til at flugte nedfaldet direkte i nettet.

Minuttet senere blev det også 2-0 til hjemmeholdet, da EfB-forsvaret blev overløbet indenom, og efterlod en en-mod-en-situation, som Addai blev taberen af.

Herefter fik EfB langt bedre fat i spillet.

Således lykkedes det flere gange at etablere spil fremme på banen, hvilket blandt andet kastede en hovedstødsmulighed til Kempes Tekiela af sig og et par hjørnespark.

I stedet for en reducering blev det 3-0 til FCM, da EfB blev sat i en omstilling.

Pludselig var Oliver Svendsen efterladt i en situation direkte med en modstander, og den duel tabte den unge back, hvorfor der blev givet tid og plads til en afslutning, som fra spids vinkel blev sendt ind bag Addai.

Cheftræner Roland Vrabec valgte i pausen at skifte hele otte spillere for at sikre spilletid til så mange som muligt.

De blå-hvide kom bedst ud til anden halvleg, og efter 53 minutter gav det en reducering til 1-3.

EfB fremtvang et hjørnespark efter, at Steven Simpson havde udvist god energi med et skud, som FCM-målmanden måtte sende ud over baglinjen.

Andreas Troelsen tog sig af sparket, og sendte den ind ved forreste stolpe, hvor Malthe Kristensen steg til vejrs og fik headet bolden i nettet.

FCM var dog ikke færdige med at score mål, og med en lille halv time igen blev det 4-1 på et flot langskudsmål.

Selvom Addai var ude i fuld længde, så kunne målmanden lige akkurat ikke nå ud til bolden, der var placeret helt ude ved den ene stolpe.

Mod slutningen af kampen blev der fra begge mandskaber foretaget yderligere ændringer, hvilket gik ud over en del af flowet i spillet.

Der blev derfor længere og længere imellem de gode spilsekvenser, og tiden fik derfor lov at gå sin gang.

Det var dog ikke helt slut, for EfB blev kort før tid fanget i en omstilling langt oppe, hvilket de hurtige FCM-spillere straks udnyttede.

Det resulterede i en situation, hvor det blev muligt at afslutte fra feltkanten, og med et fikst træk og et tørt spark blev bolden sendt i modsatte sidenet til slutresultat 5-1 til hjemmeholdet.

EfB spiller igen tirsdag hjemme på Gl. Vardevej, når Thisted FC kommer på besøg.

FC Midtjylland – Esbjerg fB 5-1 (3-0)

Målscorere:
8′ 1-0
9′ 2-0
28′ 3-0
53′ 3-1 Malthe Kristensen
65′ 4-1
83′ 5-1

11 Emil Holten

25′ Viktor Tranberg (Isak Olafsson)
46′ Andreas Troelsen (Linus Rosenlöcher)
46′ Lasha Parunashvili (Kevin Conboy)
46′ Malthe Kristensen (Con Ouzounidis)
46′ Simon Bækgård (Oliver Svendsen)
46′ Nicklas Strunck (Kempes Tekiela)
46′ Patrick Schmidt (Mads Larsen)
46′ Steven Simpson (Leonel Montano)
46′ Elias Sørensen (Emil Holten)
64′ Marcus Gudmann (Aldin Skenderovic)