Kampreferat

EfB stempler ud af 2. division med overbevisende sejr

Esbjerg fB rundede en flot sæson af lørdag med en sikker 3-0-sejr på Blue Water Arena over Nykøbing FC. Steven Simpson stod bag to mål, inden Elias Andersen lukkede og slukkede.

En flot sæson blev lukket godt af for Esbjerg fB, da holdet lørdag eftermiddag slog Nykøbing FC med 3-0 hjemme på Blue Water Arena for øjnene af 4.309 tilskuere. Steven Simpson scorede en gang i hver halvleg, inden Elias Andersen til sidst lukkede og slukkede.

Opgøret åbnede godt for EfB, der allerede efter fem minutters spil bragte sig foran med 1-0.

Et indlæg blev sendt i feltet, hvor Steven Simpson var på plads på kanten af det lille felt.

Offensivspilleren tæmmede bolden, og sparkede den efterfølgende resolut i nettet.

I det hele taget var der kun et hold på banen i kampens indledning, for EfB styrede løjerne og slagets gang.

Efter 20 minutters tid fik Andreas Troelsen startet et rigtig flot angreb, da han med en tværbold fandt Leonel Montano, der straks spillede videre til Elias Sørensen.

Angriberen stormede mod Nykøbing-feltet, og fik sendt en bold i feltet, som Simpson dog lige akkurat ikke kunne nå.

Gæsterne forsøgte sig med pasningsspil på egen banehalvdel for at modstå EfB’s presspil, men måtte oftest se sig slået.

EfB var nemlig i fuld kontrol hele vejen igennem, men formåede dog ikke at score yderligere mål i første halvleg.

Holdet kunne derfor gå til pause med en et-måls-føring, inden de sidste 45 minutter i sæsonen ventede.

Fra anden halvlegs start foretog EfB en enkelt ændring, idet unge Elias Andersen blev sendt på banen i stedet for Mikail Maden.

Og netop Andersen var tæt på at øge til 2-0 allerede i det 47. minut, da han blev spillet flot fri i feltet.

Angriberen forsøgte sig med en afslutning mod det fjerneste hjørne, men Nykøbing-målmanden strakte sig langt, og fik pareret bolden væk.

Andreas Lausen var den næste i rækken til at forsøge sig, da han efter fint et-to-spil med Nicklas Strunck sparkede kvalificeret på mål fra distancen, men atter var udeholdets målmand på plads.

Kort efter fik Simpson alletiders mulighed for at fordoble EfB’s føring og sin egen måltotal, da han pludselig havde frit skud tæt under mål, men men afslutningen gik over.

Efter 64 minutters spil blev Jesper Lauridsen også indskiftet, og han faldt godt ind på det fremadspillende EfB-mandskab.

10 minutter senere faldt det forløsende mål til 2-0, der fjernede al tvivl om det endelige udfald.

Igen var Simpson på pletten, da han med en følt inderside-afslutning i feltet sikkert udplacerede målmanden, og sendte bolden i nettet.

Simpson fik da også fortjente klapsalver med på vejen, da han forlod banen små 10 minutter før tid til fordel for Bardhec Bytyqi, der kom ind til sin kamp nummer 50 for EfB.

Også Oliver Svendsen blev i samme ombæring sendt i aktion til de sidste minutter.

Fem minutter før tid fik Andersen muligheden for at øge til 3-0, og det gjorde han usvigeligt sikkert.

Med en inderside rundt om målmanden noterede han sig samtidig for sit første mål på førsteholdet.

Mere skete der ikke, og EfB kunne derfor gå fra banen som sejrherre for sidste gang i sæsonen.