Kampreferat

EfB taber helt lige kamp på Blue Water Arena

En tæt kamp søndag på Blue Water Arena faldt ikke ud til Esbjerg fB’s fordel, idet gæsterne fra AC Horsens stak afsted med alle tre point og en smal 1-0-sejr.

Esbjerg fB måtte søndag eftermiddag forlade banen på Blue Water Arena med et spinkelt 0-1-nederlag til AC Horsens efter en tæt kamp, hvor arbejdsindsatsen ikke fejlede noget. Der var 4.535 tilskuere tilstede til opgøret.

Kampen åbnede med et mindre overtag til gæsterne, som spillede livligt frem i banen.

EfB kom dog hurtigt med i spillet også, og fik truet østjydernes felt et par gange med indlæg inden for få minutter, men farligt blev det dog ikke.

Efter ni minutters spil blev det til 1-0 til Horsens.

En modstander fik tid og plads i EfB’s venstre forsvarsside til at sende en bold videre ind i feltet.

Her tog en Horsens-spiller den til sig og med et følt inderside-spark, fik han nettet til at blafre i modsatte målhjørne.

Målet gav Horsens selvtillid, og EfB blev presset tilbage i banen i flere situationer efterfølgende.

Dog ikke mere end, at når mulighederne for at slå tilbage den anden vej var der, så satte EfB fart på.

Særligt Lucas From på højre kant fik i flere situationer masser af plads at løbe dybt på.

Også kollegaen på den anden kant, Andreas Lausen, var god til at trække ind i banen og få en masse berøringer.

Mod slutningen af første halvleg lykkedes det EfB at trykke Horsens helt ned i eget felt, men den sidste kvalitet i de potentielt afgørende situationer manglede, og der blev derfor ikke scoret yderligere før pausen.

EfB foretog ingen ændringer til anden halvlegs start, og holdet kom blæsende ud af starthullerne.

Der var således spillet ganske få sekunder før Lausen fik en gylden mulighed for at udligne til 1-1, da han halvsvævende i luften fik afsluttet på et godt indlæg af Benjamin Hvidt.

Desværre for ham og EfB-holdkammeraterne gik bolden dog nogle meter over.

Horsens ville dog også spille med, og i det 48. spilleminut måtte målmand Daniel Gadegaard parere en bold udover baglinjen til et hjørnespark.

Det blev efterfølgende sendt ind mellem venner og fjender i det lille felt, hvor Gadegaard dog med en god redning fik afværget yderligere scoring imod.

Efter en periode med stilstand i spillet fra begge mandskaber og ikke ret mange chancer foretog cheftræner Lars “Lungi” Sørensen et par ændringer, da Mikail Maden og Elias Andersen blev sendt på banen.

Sidstnævnte var kort efter tæt på at udligne til 1-1 med et godt hovedstødsforsøg fra relativ lang afstand, men bolden strøg lige akkurat forbi fjerneste opstander.

Med knapt et kvarter igen blev også Patrick Tjørnelund og Tim Freriks skiftet ind.

Trods mange gode intentioner viste Horsens-defensiven sig fortsat som en stærk modstander at bryde igennem for EfB’erne.

Mod kampens slutning forsøgte EfB sig med et mere direkte spil, og der blev i slutminutterne givet debut til Johan Meyer, som i stedet for sin foretrukne position i midterforsvaret lagde sig helt frem.

Det lykkedes Horsens at stå imod det sidste pres også, og derfor måtte EfB gå fra banen uden point.

EfB spiller igen tirsdag aften kl. 18.00 i Oddset Pokalen, hvor der venter en udekamp mod Fredericia fF.