Kampreferat

Mandfolkepræstation danner grundlaget for flot EfB-sejr i Kolding

Med en imponerende arbejdsindsats af samtlige spillere hentede Esbjerg fB tre fortjente point og en 2-1-sejr på udebane mod Kolding IF onsdag. Lucas From scorede i første halvleg, inden Andreas Lausen fulgte trop efter pausen.

Esbjerg fB vandt for anden kamp i streg, da en flot holdindsats og stærkt defensivt arbejde var fundamentet onsdag aften, og sikrede en sejr på 2-1 over Kolding IF. Lucas From scorede tidligt til 1-0 i første halvleg, inden Andreas Lausen med et endnu flottere mål øgede føringen kort efter pausen.

EfB kom godt ud af starthullerne og med vinden i ryggen, angreb holdet Kolding med det samme.

Allerede efter fire minutters spil sendte EfB et kvalificeret skud afsted mod hjemmeholdets mål, da Andreas Lausen med et godt frispark forsøgte sig mod nærmeste målhjørne, men målmanden var på plads og fik reddet.

Han kunne dog ikke stille noget op få minutter senere, da Lucas From bragte EfB foran med 1-0.

Kolding sendte en bold i feltet, som Daniel Gadegaard kom ud og fik grebet, og sat i gang igen hurtigt.

Mikail Maden havde taget et godt løb frem i banen, og blev spillet fri i feltet, hvorfra han sendte et indlæg ind over Kolding-defensiven.

Nedfaldsbolden var From over og med en sikker inderside kunne han sparke bolden i nettet foran de medrejsende EfB-fans, der brød ud i jubel.

Værterne arbejdede sig herefter bedre ind i kampen, og den udlignede sig til en mere jævn affære med en del dueller midt på banen.

Mod slutningen af første halvleg fik Kolding etableret et relativt stort pres på EfB-defensiven, der dog stod fremragende imod i duellerne, og gav tilbage af samme skuffe, de blev mødt af.

Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og EfB kunne derfor gå i omklædningsrummet med en hårdt tilkæmpet pauseføring.

Anden halvleg startede omtrent ligeså lovende for EfB som den først, for holdet kom igen hurtigt på måltavlen.

Der var nemlig ikke engang spillet tre minutter før Lausen med et kanonhug hamrede bolden op i målhjørnet fra kanten af feltet.

Nicklas Strunck tog et godt løb ud i banen, og trak en Kolding-forsvarer med sig.

Det skabte plads til Lausen, der fik tid og plads til at tage et træk ind i banen og sende bolden over i modsatte side af målet til 2-0 uden chance for Kolding-målmanden.

Scoringen fik Kolding til at spille endnu mere direkte, og EfB-feltet blev flere gange bombarderet med bolde til duel.

Efter en god times spil var østjyderne da også tæt på at reducere til 1-2, da en modstander i feltet fik lov til at afslutte fladt mod modsatte side.

Gadegaard på stregen kunne kun se til og ikke nå at reagere på forsøget, men heldigvis for ham og holdkammeraterne tog bolden stolpen, inden den gik i spil igen.

I det 70. spilleminut fik indskiftede Peter Bjur en rigtig god mulighed for at punktere al spænding om udfaldet, da han blev sendt afsted i dybden.

Med god fart driblede han sig i en fordelagtig skudposition i feltet, men afslutningen gik lige på målmanden.

12 minutter før tid skiftede kampen for alvor karakter, da Kolding lykkedes med at reducere.

I feltet blev der afsluttet, og Gadegaard fik i første omgang reddet bolden op på underkanten af overliggeren, men en modstander var først over returen og med et flyvende hovedstød, fik han dirigeret bolden i nettet til 1-2.

Hjemmeholdet lugtede nu for alvor blod, og en masse bolde blev i pendulfart sendt i EfB-feltet.

Holdet kæmpede dog bravt, og formåede at afværge at holde Kolding nede på et minimum af chancer.

Det holdt hele vejen hjem, og da kampens dommer fløjtede opgøret af efter 94 minutter stod, der fortsat 2-1 til EfB på måltavlen, og holdet indkasserede dermed den anden sejr på stribe.

EfB spiller igen allerede lørdag kl. 13.00, når HB Køge gæster Blue Water Arena.