Kampreferat

EfB vinder stort på Østerbro over B.93

Esbjerg fB kom tilbage på sejrssporet fredag, da holdet med en stærk og professionel indsats vandt med hele 4-0 på udebane mod B.93. Fire forskellige EfB-spillere kom på scoringstavlen.

I en flot kulisse på Østerbro Stadion vandt Esbjerg fB fredag aften med 4-0 over B.93 efter en koncentreret indsats og stor skarphed. Leonel Montano og Yacine Bourhane sørgede med scoringer inden pausen for et godt udgangspunkt til anden halvleg, der foruden mål af Tim Freriks og Andreas Troelsen blandt andet bød på en udvisning til hjemmeholdet.

Kampen åbnede med et veloplagt hjemmehold, der truede EfB med det samme, det var muligt.

Som efter tre minutters spil da B.93 satte fart på en omstilling, der til sidst resulterede i en skudmulighed i feltet.

Forsøget gik dog snert forbi den ene opstander.

En håndfuld minutter senere skabte B.93 endnu en god mulighed, da en angriber blev spillet fri til stormløb mod EfB-målet, men Daniel Gadegaard var vågen, og kom fremragende ud og fik reddet.

Det lignede gevaldigt et tidligt føringsmål til københaverne, der også kom til endnu et godt skudforsøg fra feltkanten.

Igen på baggrund af passivt forsvarsspil men skarpheden manglede hos B.93-afslutteren, og bolden strøg forbi fjerneste stolpe.

Efter 17 minutters spil fik EfB etableret det første reelle angreb, da Lucas From blev sendt dybt i højre side af banen.

Han løb fra sin direkte modstander, og sendte en flad bold ind i feltet.

Her kom fremadstormende Leonel Montano blæsende ind i banen, hvorfra kan reoslut kunne hamre EfB foran med 1-0 til stor jubel for de omkring 500 medrejsende fans i blåt og hvidt.

Scoringen gav holdet selvtillid og tro på sagerne, hvilket resulterede i, at spillet blev flyttet længere frem på banen.

Efter 28 minutter gav det pote igen i form af det mest dyrebare i fodbold, da EfB bragte sig foran med 2-0.

EfB angreb B.93-feltet, hvor der blev skabt et mindre overfald.

Hjemmeholdet kunne ikke forsvare sig tilstrækkeligt, og da bolden dumpede ned for fødderne af Yacine Bourhane på kanten af det lille felt, takkede han velvilligt ved at sende den i nettet.

De to scoringer gav selvsagt EfB et overskud og en ro, som holdet håndterede rigtig flot.

Først mod slutningen af første halvleg lykkedes værterne med at true igen, men Gadegaard i målet var i hopla, og fik reddet flot på et kompetent skud fra den ene side i feltet.

I det 43. spilleminut var From tæt på at øge til 3-0, da Nicklas Strunck spillede ham helt fri i feltet efter en stor forsvarsfejl af B.93.

Offensivspilleren tæmmede bolden, tog et træk ind i banen og afsluttede flot mod det lange hjørne, men måtte dog se overliggeren tage fra.

Mere skete der ikke i de første 45 begivenhedsrige minutter, og EfB kunne gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an.

Og den var blot et par minutter gammel, da EfB fik en markant fordel, for B.93 blev nemlig reduceret til 10 mand efter en situation, hvor Tim Freriks i frit løb mod mål blev nedlagt.

EfB fik dermed opfyldt alle forudsætninger for at spille alle tre point med hjem.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog den første ændring efter 55 minutters spil, da Andreas Troelsen kom ind og erstattede Montano.

Netop Troelsen skulle kort efter markere sig med et oplæg, for EfB gjorde det til 3-0 i det 58. spilleminut.

Indskifteren sendte en forrygende god bold tværs gennem feltet og over i det bagerste område, hvor Tim Freriks iskoldt kunne sende den i nettet.

10 minutter senere var Troelsen i målscorerens rolle, da han øgede til 4-0.

Backen vristede sig i en fri position i feltet, og fik serveret bolden af From, hvorefter en yderst veltimet afslutning rundt om B.93-målmanden blev sendt i nettet.

Herfra var det blot et spørgsmål om sejrens størrelse for EfB, der ikke gjorde arbejdet sværere, end det var.

Der faldt ikke yderligere scoringer, idet det lykkede B.93 at sætte en prop i samtidig med, EfB kløgtigt lod tiden gå uden at risikere noget den anden vej.

EfB spiller igen lørdag d. 19. oktober hjemme på Blue Water Arena mod FC Fredericia.