Førstehold

Alle spillere sikres test i ny aftale

Divisionsforeningen har indgået aftale med KMD og Qlife om COVID-19-test af spillere og personale i 3F Superliga og NordicBet Liga. KMD leverer datainfrastrukturen og Qlife leverer testudstyr, så spillere og ansatte testes for COVID-19 inden kampstart 28. maj og herefter kontinuerligt testes ugentligt gennem alle spilleuger.

Parterne har indgået en aftale om en COVID-19-testplan for spillere, dommere, og klubpersonale i 3F SuperLiga og NordicBet Liga. Sammen har Divisionsforeningen, KMD og Qlife udviklet en testprotokol, der bl.a. indebærer ugentlig test af spillere og personale.
– Det er helt afgørende for 3F Superliga, at vi kan komme i gang med spillet, og få afsluttet alle kampene i sæsonen. Det kan kun ske, hvis vi kan gennemføre det på en ansvarlig måde, både over for spillerne og over for vores sundhedsvæsen. Fysisk kontakt kan ikke undgås i en fodboldkamp, og derfor er vi nødt til at tage ekstra forholdsregler for at minimere smittespredning,” siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.
Divisionsforeningen og KMD har i forvejen et tæt datasamarbejde, og det var derfor nærliggende at etablere et samarbejde med KMD og Qlife, der er støttet og delvist ejet af KMD.
– Vi er særdeles glade for, at vi med vores viden om it-infrastruktur og dataanalyse kan bidrage til, at 3F SuperLiga og NordicBet Liga kan åbne igen på en tryg og sikker måde. I aftalen kombinerer vi medico- og datateknik for på den måde at understøtte et komplekst behov hos kunden. Det er netop der, vi har vores styrke, og samtidig har vi et stærkt samarbejde med Divisionsforeningen og med en partner som Qlife, der leverer et unikt produkt”, siger direktør i KMD, Christian Binggeli-Winter.
Qlife står bag en ny teknologi, der gør det muligt at tage fx blodprøver derhjemme via deres Egoo System. Qlife har via en licens- og leveringsaftale med den finske diagnostik-virksomhed Aidian Oy integreret Aidan Oy’s patenterede SIBA-teknologi i Qlife’s Egoo system. Det betyder, at det også bliver muligt at udføre tests overalt i nærvær af uddannet personale, som fx en sygeplejerske.
– Denne første kommercielle ordre af vores Sars-CoV-2 test har en stor strategisk betydning for os. Sport er et godt segment for Qlife, selvom det er en logistisk udfordring at tilbyde denne type massetestning under en pandemi. Fodbold er en betydningsfuld del af mange menneskers liv – og derfor er vi glade for, at vi kan bidrage til genåbning af kulturlivet i Danmark på en sikker måde,” siger Thomas Warthoe, CEO i Qlife.
En mere specifik beskrivelse af test set up bliver meldt ud, når det er endeligt på plads.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo