Austin sikrede sjette sejr på stribe med sen scoring

Seks sejre i de seneste seks kampe i 1. division er facit for Esbjerg fB efter, at det onsdag blev til en 2-1-sejr i Hjørring over Vendsyssel FF. Rodolph Austin scorede det afgørende mål i sidste minut.

Esbjerg fB hentede atter tre point til kontoen i 1. division, da holdet onsdag aften sejrede med 2-1 på udebane mod Vendsyssel FF. Nicklas Strunck scorede til 1-0 efter 12 minutter, inden Rodolph Austin i kampens sidste minut scorede det afgørende mål.

Kampen åbnede med et mindre pres på EfB-defensiven, idet Vendsyssel forsøgte at sætte spillet højt oppe på banen.

Det resulterede dog ikke i noget farligt, da forsvaret styret fra anfører Rodolph Austin stille og roligt afviste alle tilnærmelser.

Som minutterne skred frem fik EfB etableret et pres på værterne, og inden for de første 10 minutter havde holdet skabt optræk til flere gode muligheder via angreb over kanterne.

Da der stod 12 på uret på storskærmen kunne EfB også juble over en 1-0-scoring.

Clinton Antwi fik bolden på sidelinjen, og med en god pasning sendte han Jakob Ankersen mod baglinjen.

Her tæmmede den hurtige kantspiller den, inden der blev sendt en flad aflevering ind foran mål.

Bolden fik lov at passere venner og fjender, inden Nicklas Strunck med en inderside fra tæt hold kunne sparke EfB foran.

Scoringen resulterede i kortvarigt overtag til Vendsyssel, som gjorde enkelte tegn på at ville true Mads Kikkenborg i målet, men målmanden var klar på den afslutning fra tæt hold, som blev sendt afsted.

EfB overtog dog hurtigt kontrollen over opgøret igen, og med klogt spil lykkedes det at holde bolden i gang og lade tiden arbejde med stor tålmodighed.

Efter en god halv times spil burde Ankersen også have fået mere ud af en stor chance.

Viktor Tranberg gik frem i banen og erobrerede bolden, og slog efterfølgende en knivskarp pasning frem til EfB’s nummer 10, der straks tog et træk ind i banen, og fra feltkanten sparkede over mål i en situation, hvor han ellers havde godt med tid og plads.

Der blev derfor ikke scoret yderligere i første halvleg, og EfB kunne derfor gå i omklædningsrummet med en fortjent 1-0-føring i ryggen.

Efter pausen kom EfB egentligt fint ud, og efter blot et par minutter skabte Daniel Anyembe en farlig situation, da han gik med frem og fra baglinjen sendte et hårdt, fladt indlæg ind i feltet.

Bolden ramte en modstander foran målstregen, og var ved at springe i nettet, men 2-0-føringen udeblev.

I stedet tog Vendsyssel initiativet på kampen, og efter 52 minutter burde hjemmeholdet også have udlignet.

EfB blev overspillet i venstre-siden, hvilket resulterede i et fladt indlæg ind foran Kikkenborgs mål. Her var en nordjysk angriber hurtigt på bolden, og fik afsluttet.

Han ramte den dog tilpas dårligt til, at EfB kunne glæde sig over, at det blev til et målspark i stedet for udligning.

Først efter 65 minutter begyndte de orangeklædte EfB’ere at få greb om slaget igen, og det kastede blandt andet et par hjørnespark af sig uden, at det dog gav pote i form af en vigtig 2-0-scoring.

Mod slutningen begyndte Vendsyssel atter at true EfB’s felt med høje bolde, og det kastede en udligning af sig efter 76 minutter.

Et tidligt indlæg blev ikke clearet, og så kunne en modstander stige til vejrs og heade 1-1-målet i nettet bag Kikkenborg, der var chanceløs.

Cheftræner Olafur Kristjansson reagerede prompte fra bænken, og indskiftede straks efter Zean Dalügge til fordel for Pyry Soiri, der havde arbejdet hårdt helt fremme i holdets tjeneste.

Nu skulle den afgørende 2-1-scoring jagtes, og Joni Kauko var tæt på i den efterfølgende spilsekvens, men finnens fine hovedstødsforsøg efter et indlæg af Clinton Antwi smøg sig lige akkurat over mål.

Hjemmeholdet var øjensynligt tilfredse med resultatet, og stillede sig langt tilbage i banen.

Det gav plads til gode muligheder for EfB, som da Anyembe var gået med frem og smart lagde bolden skråt tilbage i banen til Strunck, der var helt fri.

Midtbanespilleren afsluttede første gang, og var tæt på at blive dobbelt målscorer, men Vendsyssel fik afværget og blokeret skuddet en meters penge fra stregen.

Det lignede længe en pointdeling, men i kampens allersidste minut scorede Rodolph Austin til 2-1, og sikrede dermed alle tre point.

Jamaicaneren var først over en nedfaldsbold bagerst i Vendsyssel-feltet, og fra tæt hold kunne han banke sejren hjem til stor jubel for hele holdet.

EfB spiller igen søndag, hvor holdet gæster FC Helsingør.

Vendsyssel FF – Esbjerg fB 1-2 (0-1)

12′ 0-1 Nicklas Strunck
76′ 1-1 Easton Engaro
90′ 1-2 Rodolph Austin

11 Pyry Soiri

80′ Zean Dalügge (Pyry Soiri)
90′ Kevin Conboy (Simon Bækgård)