Førstehold

Bech før Hobro: Vi ved, hvad der kræves

Søndag kl. 16.00 spiller Esbjerg fB et meget vigtigt opgør på udebane mod Hobro IK, hvor tre vestjyske point vil åbne nedrykningskampen i 3F Superligaen op igen. Cheftræner Troels Bech opfordrer spillerne til at lukke ned for “hvad nu hvis”-tankerne i kampens hede.

Målet for Esbjerg fB inden søndagens udekamp mod Hobro IK er klokkeklart, idet der skal tre point på kontoen for at bevare håbet om overlevelse i 3F Superligaen. Et nederlag vil definitivt sende EfB ned i landets næstbedste række, så motivationen for at kæmpe for fansene, klubben og byen er tårnhøj.
Cheftræner Troels Bech beretter om en stemning i EfB-truppen, hvor vigtigheden af kampens udfald er soleklar i spillernes bevidsthed.
– Betydningen af resultatet søndag er klart for alle. Vi ved godt, at for at lykkes med vores projekt her på den korte bane, så skal der tre point med hjem i bussen til Esbjerg.
– Ligesom det var målet at vinde i de forrige runder, så er det det naturligvis også søndag, og så er det mig og mine kollegaer i trænergruppen, der skal lægge planen for, at det kan lade sig gøre, siger han.
Han opfordrer spillerne til at give alt i samtlige 90 minutter og koncentrere sig om momentet.
– I kampens øjeblik skal vi være tilstede og fokuseret. Vi skal ikke tænke på konsekvenser af udfaldet, for så kan det blive noget rod. Det handler om at lukke “hvad nu hvis”-tankerne helt ude, og holde koncentrationen på den opgave, vi står i.
– Vi har talt om at give os selv de bedste forudsætninger for at lykkes og efterfølgende trænet det. Det vil sige, at vi skal være dem på banen, der løber mest, spiller mest, tackler mest, kæmper mest. Alt sammen helt uden den forpligtelse at vi skal spille bedre end Hobro. Det betyder intet i denne sammenhæng, fortæller Bech.
Med en sejr melder EfB sig ind i kampen om at undgå sidstepladsen i Gruppespil 2, det der så kun vil være to point op til Hobro, og den gulerod fylder.
– Der er meget at opnå med et godt resultat søndag, og det fungerer som en motivation på os. Vi ser frem til duellen, og glæder os til at give den en skalle, slutter Troels Bech.
Kamptruppen udtages efter lørdagens træning.