Førstehold

Braithwaite: Stolt Esbjerg-knægt

Martin Braithwaite var forbi sin gamle hjemmebane, Blue Water Arena, tirsdag morgen og offensivspilleren har kun gode ting at sige om EfB, der samtidig understreger stoltheden ved at være Esbjerg-knægt.

Den 9. maj 2013 kunne Martin Braithwaite løfte pokalen i Parken sammen med Esbjerg-mandskabet efter 1-0-sejren over Randers FC i pokalfinalen. Senere samme sommer meddelte EfB salget af Braithwaite til den franske klub Toulouse FC, og nu lidt over fem år senere, var den 27-årige danske landsholdsspiller et smut forbi Gl. Vardevej på sin gamle hjemmebane.
Mens Braithwaite kiggede ud over grønsværen på Blue Water Arena, så var det kun gode minder, der dukkede op, hvor han samtidig nævnte, at han er stolt af, at være fra Esbjerg.
– Når jeg kigger ud over stadion, så vækker det kun gode minder. Jeg havde en rigtig god tid her, og jeg er meget stolt af, at kunne sige, jeg er fra Esbjerg. Det hele startede jo i SGI og for mig, så var det naturligt at rykke ind til EfB herefter, for jeg følte, at jeg kunne udvikle mig selv i et godt miljø. EfB havde en plan for mig, og jeg havde hele tiden noget, jeg kunne arbejde videre med, hvilket var vigtigt for mig, for jeg har altid troet meget på mig selv og været målrettet. Det er også bare noget helt specielt at slå igennem på den bane, hvor man er kommet siden man var helt lille, siger Braithwaite, der stadig følger med i, hvordan EfB klarer sig.
– Som jeg sagde, så har jeg kun gode ting at sige om Esbjerg. Fansene var gode ved mig, og de fortjener, at få succes, så det er fedt at se, hvordan holdet klarer sig i øjeblikket. Jeg følger så meget med, jeg kan og det er nogle talentfulde spillere, der er på holdet. Esbjerg har altid været gode til at producere talenter, og det tror jeg er et godt budskab at vise for de næste unge, der venter. Det er vigtigt, at man som ung får vist stor tiltro, og det er også blevet vist mange gange, at hvis man får gennembruddet i EfB, så kan man nå rigtig langt, fortæller Martin Braithwaite, der i øjeblikket tørner ud for Championship-klubben, Middlesbrough FC.
Netop samme sommer, som pokaltitlen kunne løftes i Esbjerg-trøjen og skiftet til Toulouse FC senere blev officielt, debuterede Braithwaite også på det danske A-landshold, og har siden da fået 29 kampe i den røde og hvide trøje. Offensivspilleren var også en del af VM-truppen i sommers og for ham, så var der én ekstra ting, der gjorde det hele lidt mere specielt.
– Det er sjovt at tænke på, at i 1/8-finalen imod Kroatien, startede både Jonas Knudsen og jeg inde, og endda i den samme side. Det var en speciel oplevelse, at starte sammen i EfB som helt unge, og så begge få en plads i startopstillingen i en 1/8-finale til VM mange år senere. Det er bare fedt. Jeg er selvfølgelig stolt over, at repræsentere landsholdet og jeg har et håb om, at vi en dag skal spille landskamp her på Blue Water Arena, for det kunne være en rigtig god oplevelse, slutter Braithwaite.
Martin Braithwaite, der har en fortid i SFS-klubben SGI, debuterede for EfB i 2009 imod FC København og nåede sidenhen 101 kampe i Esbjerg-trøjen, mens han kunne notere sig for 20 scoringer.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo