Førstehold

Bronzedrømmen fortsætter for U19

Lørdag eftermiddag tog René Christiansens U19-tropper kampen op mod FCK i et opgør, hvor drømmen om en bronzemedalje skulle holdes i live. I en kamp, der bølgede frem og tilbage endte det med at vestjyderne snuppede sejren og de tre point. Det blev nemlig til en 2-0-sejr på mål af Zean Peetz Dalügge i første halvleg, mens Patrick Tjørnelund lukkede og slukkede i de døende minutter.

Mens Superligaholdet satte kursen mod Herning for at hente tredjepladsen hjem til vestkysten, så havde U19-drengene også en vigtig kamp, da de hjemme tog imod FCK. Hjemmeholdet havde tabt de foregående fire kampe i U19 Ligaen, så det var for alvor tid til at komme tilbage på sporet.
Opgørets første 45 minutter var en chancefattig affære, hvor udeholdet dog havde den største mulighed midtvejs i første halvleg, hvor målmand Nicolai Vistisen måtte hive en flot redning frem for at forhindre hovedstadsklubben i at komme i front.
I omklædningsrummet i pausen var recepten klar. EfB skulle længere frem for at møde de stærke københavnere højere på banen, og den plan lykkedes holdet især fint med i de første minutter af anden halvleg.
Efter 53 minutter blev en lang bold sendt frem til den U19-debuterende angriber, Zean Peetz Dalügge, som jagtede den lille runde, inden han afsluttede, da han nåede frem til feltet. Skuddet blev blokeret, men den målfarlige angriber kom først over returen og lagde sikkert læderet under FCK-keeperen.
I minutterne efter føringsmålet forsatte hjemmeholdet de lovende takter, hvor holdet fik trykket gæsterne tilbage på banen, men det var kun midlertidigt, for FCK fik tippet opgøret tilbage og pressede det unge esbjergensiske mandskab.
I tiden herefter var det en kamp for overlevelse, hvor EfB udelukkende satsede på omstillinger, mens man heroisk kæmpede for at forsvare eget mål.
Den plan lykkedes til fulde, da en lang aflevering blev sparket op mod indskiftede Rasmus Rejnhold, der tog en dribling og afsluttede mod mål, men blev blokeret. Returbolden var Patrick Tjørnelund hurtigt over, og han satte kuglen ind fra syv-otte meter uden chance for målmanden.
Målet var kampens sidste, og dermed har EfB to point op til FC Nordsjælland på tredjepladsen inden sæsonens sidste kamp, hvor vestjyderne skal en tur til OB.
– Det er dejligt at se, at vores unge hold går ud og giver alt, hvad de har i sig. I perioder spiller vi fint, også selvom vi er under pres. Derudover er det godt at se, at de spillere, der træner med Superligaen, kommer ned og giver noget kvalitet til U19-holdet også. Og så var det bare en forløsning at få en sejr efter fire nederlag i træk. Det havde vi brug for, siger René Christiansen efter lørdagens vigtige sejr.
Skrevet af Martin Jørgensen


Resultat:
EfB – FC København 2-0 (1-0)
Målscorere:
53’ 1-0 Zean Peetz Dalügge
93’ 2-0 Patrick Tjørnelund
EfB’s startopstilling:
16. Nicolai Vistisen
2. Jonas Mortensen
3. Simon Bækgård
8. Noah Nurmi
7. Mads Larsen
11. Marcus Hansen
14. Jacob Lønne
15. Denis Catovic
17. Mads Zaar
19. Emil Ankersen
21. Zean Peetz Dalügge

Indskiftninger:
13’ Mirza Husic (Jacob Lønne)
64’ Patrick Tjørnelund (Mads Larsen)
74’ Rasmus Rejnhold (Mads Zaar)

Næste Hjemmekamp
fredag d. 31. maj - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo