Førstehold

Dagbog fra Yuriy Yakovenko

Grundet corona-virussen er Danmark midlertidigt lukket ned, og det betyder for Esbjerg fB, at alle planlagte kampe er udsat på ubestemt tid. Samtidig er holdtræningen suspenderet således, at spillerne selvtræner. Læs her hvordan angriber Yuriy Yakovenko griber situationen an.

Yuriy, hvad tænker du om det hele?
– Jeg tænker, at det er en frygtelig situation for hele verden. Jeg hørte om virussen allerede i januar, og tog den alvorligt der, men jeg havde godt nok ikke forudset de udfordringer, vi står overfor nu. Nu håber jeg bare, at ved, at vi alle tager vores forholdsregler og tænker os om, at vi hurtigst muligt kan komme igennem krisen med så få alvorlige konsekvenser som muligt.
Hvordan sørger du for at opretholde formen?
– Torben, fysisk træner, har givet mig et godt program med hjem, som jeg følger. Heldigvis er vejret godt, og solen skinner også en del, så det gør det lidt lettere at lave aktiviteter udendørs. Jeg har allerede løbet mange kilometer, og også været på kunstgræsbanen for at røre bolden – men det er godt nok ikke det samme at sparke på mål, når der ingen målmand er.
Hvad savner du mest?
– Jeg savner alle gutterne og selvfølgelig fodboldtræningen og -kampene. Austin og jeg hænger meget ud, når vi har fri, men det kan vi ikke længere, så det er jeg ærgerlig over. Heldigvis giver internettet mange gode muligheder for at holde kontakt, så vi klarer den selvfølgelig alligevel.
Når den ikke står på træning – hvad laver du så?
– Ligesom alle andre får jeg også set en del TV i denne periode, og så taler jeg meget i telefon med min familie i Ukraine og mine venner rundt om i verden. Vi er jo alle berørte af situationen, så vi taler lidt om det og meget andet.
Hvis du skal give EfB-fansene et godt tip til at fordrive tiden på – hvad er det så?
– Jeg tror ikke fansene vil få ret meget ud af de serier, jeg er i gang med nu, fordi de foregår på russisk og ukrainsk. Men jeg vil sige til dem, at de skal holde sig klar til, når bolden igen ruller, for vi får behov for støtten fra lægterne.
>> Brug tiden fornuftig – download den nye EfB-app nu og kom tættere på holdet

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo