Førstehold

Dagen før kamp i EfB Akademi

Esbjerg fB’s akademi har gennem tiderne produceret mere end 30 spillere til det danske A-landshold og et utal af førsteholdsspillere. Få her et unikt indblik i forberedelserne før en vigtig U17-kamp.

Når fodboldspillerne i Esbjerg fB rammer elite-afdelingen og påbegynder ungdomsuddannelserne, begynder de daglige rutiner også at blive mere strukturerede hjulpet på vej af en professionel stab, der spiller en vigtig brik i at udvikle den enkelte til at nå det maksimale niveau.

Akademiet er en vigtig hjørnesten i EfB, og det gode arbejde med at udvikle fodboldtalenter, der kan begå sig på førsteholdet og senere i udlandet pågår hver dag på træningsbanen via struktureret forberedelse og et unikt program.

Kom med bag kulisserne på U17-holdet, som Jerry Lucena står i spidsen for, og få et indblik i, hvordan en hverdag kan se ud dagen før en kamp.

Kl. 8.00 – mødetid

Spillerne ankommer til træningsanlægget, og går direkte i kælderen og i deres skabe for at hente nyvasket tøj og fodboldstøvler, inden der klædes om.

Kl. 8.30 – morgenmad

Der spises fælles morgenmad i klubhusets cafeteria, hvor det sociale samvær vægtes højt blandt både spillere, trænere og øvrige medlemmer af EfB.

Kl. 9.30 – briefing og kampoplæg

Alle samles i omklædningsrummet, hvor oplægget til weekendens kamp præsenteres. Samtidig offentliggøres startopstillingen, så holdet efterfølgende kan gå ud på træningsbanen og øve taktik for at være bedst muligt forberedt.

Kl. 10.00 – træning for kamptrup

Træningen dagen før kamp består af let opvarmningsspil og løb, inden der øves taktiske spilsituationer i form af presspil både med og uden bold.

Kl. 11.15 – træning slut

Spillerne pakker sammen og tager redskaber med tilbage til akademiet, og restituerer frem mod kampen dagen efter.

Ved siden af fodbolden studerer spillerne på forskellige ungdomsuddannelser, hvilket planlægges og passes ind i den daglige fodboldtræning.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo