Akademi

Dalügge fortsatte målscoringen i U19-sejr

Esbjerg fB’s U19-hold fik lørdag ram på Vejle, da de to mandskaber krydsede klinger. EfB vandt 2-1 på mål af Zean Dalügge og Malthe Kristensen.

U19-mandskabet fra EfB Akademi sejrede lørdag på eget græs, da Vejle besøgte Gl. Vardevej. Zean Dalügge fortsatte med at imponere, da han åbnede scoringen til 1-0 med sin sjette sæsonscoring, inden Malthe Kristensen i anden halvleg sikrede sejren med den afgørende scoring til 2-1.
EfB kom blæsende ud af starthullerne på kunstgræsset i Esbjerg, og allerede i de første sekunder fik holdet tilført et skud til statistikken.
EfB trykkede Vejle tilbage med et højt pres, og østjyderne havde således en svær åbning på opgøret, hvor EfB også kom på 1-0 efter blot fem minutter.
Angriber Rasmus Rejnhold tilkæmpede sig et straffespark, og det omsatte angrebskollegaen, Zean Dalügge, ved at score til 1-0. Dalügges sjette sæsonscoring, som bringer ham helt i top på topscorerlisten i ligaen.
Efter et massivt pres det første kvarter kom Vejle bedre med i kampen. Udeholdet fik bolden mere på egne fødder, og EfB var nødsaget til at udføre et lavere pres.
Trods overtag på bolden havde Vejle svært ved at spille sig til chancer, da et hårdtarbejdende EfB-mandskab kæmpede alt de havde lært.
EfB gik således fortjen til pause foran 1-0, hvor trænerteamet desværre måtte skifte Mads Larsen og Rasmus Rejnhold ud grundet småskader.
Efter pausen var indstillingen fra EfB fortsat i top, hvor et par taktiske justeringer forbedrede strukturen på holdet. Det gjorde, at Vejle fik endnu sværere ved at finde rum mellem kæderne.
Udeholdet fik dog udlignet efter lidt klumpspil i den ene side, hvor Vejle fik afsluttet forbi keeper Nicolai Vistisen i målet. 1-1.
Udligningen slog dig ikke EfB ud af kurs. Samtlige mand på banen udviste stærk moral og var hurtige til at omstille, når chancen bød sig.
Netop en omstilling skulle blive afgørende, da Vejle var nødsaget til at begå et frispark med et kvarter igen.
Frisparket slog midtbanestyrmand Andreas Lausen i feltet, hvor forsvarsspiller Malthe Kristensen hoppede højest og headede bolden i nettet. 2-1 til EfB.
Kort efter kunne det også være blevet 3-1, men Zean Dalügges afslutning tog stolpen og hoppede tilbage i spil igen.
Flere scoringer blev det ikke til, og EfB kæmpede sig således via hårdt arbejde til en sejr på 2-1 over Vejle.
– Vi kom rigtig stærkt ud til kampen og viste den rette indstilling hele vejen igennem, selvom Vejle i perioder var mest på bolden. Vi forsvarede rigtig fint og vores pres fungerede godt, så det skal holdet have stor ros for. Jeg er tilfreds med præstationen, idet de udviste de grundlæggende dyder som hårdt arbejde og vilje, og så er det altid rart med tre point, for selvom det ikke er afgørende, så betyder det meget for spillerne efter sådan en indsats, siger U19-assistenttræner, Steffen Ernemann.
U19-holdet spiller næste gang d. 17. oktober hjemme mod Silkeborg.

Esbjerg fB – Vejle 2-1 (1-0)
Målscorere:
5′ 1-0 Zean Dalügge
68′ 1-1 Villads Rasmussen
76′ 2-1 Malthe Kristensen
23 Rasmus Rejnhold
44′ Mads Zaar (Rasmus Rejnhold)
45′ Magnus Sandfeld (Mads Larsen)
65′ Mads Borchers (Andreas Troelsen)
65′ Marcus Hansen (Frederik Ehrhorn)