Akademi

Dalügge og Catovic sikrede U19-holdet uafgjort imod AGF

Esbjerg fB’s U19-hold var bagud 0-2 ude mod AGF, men to sene scoringer fra Zean Dalügge og Denis Catovic sikrede et stærkt comeback og dermed det ene point i 2-2-kampen. Dalügges femte sæsonscoring.

U19-mandskabet fra EfB spillede lørdag 2-2 ude mod AGF, da holdet efter at have været bagud 0-2 vendte op og ned på det hele med to sene scoringer. Zean Dalügge reducerede først, mens Denis Catovic udlignede med små ti minutter tilbage af kampen.
Det var en stille åbning på kampen, der blev spillet på AGF’s anlæg på Fredensvang.
EfB havde den første afslutning mod mål, efter en skærende aflevering fra anfører og forsvarsgeneral Tobias Stagaard, men det flade skud mod mål fra kantspiller Frederik Ehrhorn voldte ikke problemer for AGF-keeperen.
Minutter senere var et forsvarskoks i AGF-defensiven tæt på at koste.
Rasmus Rejnhold erobrede energisk bolden og kæmpede sig fri, hvorefter Zean Dalügge over to omgange ikke formåede at sparke forbi to forsvarsspillere.
AGF viste også tænder, da en omstilling endte ud i et kvalificeret forsøg tæt forbi den fjerneste opstander.
Nogle minutter senere måtte EfB-målmand Nicolai Vistisen dog hive bolden ud af eget net.
Et indlæg skråt tilbage i feltet fandt en helt umarkeret AGF-spiller, hvorfra han ikke misbrugte den store chance. 1-0 til AGF.
EfB var kort før pausen tæt ved at udligne, men en heroisk blokering tæt under mål afviste esbjergenserne.
I anden halvleg skulle spillet lige sætte sig.
Rasmus Rejnhold forsøgte sig med en afslutning fra en spids vinkel, men det flade skud fortsatte forbi både med- og modspillere i feltet.
Efter en times spil blev det så 2-0 til AGF, da et spark fra kanten af feltet snød Nicolai Vistisen.
Nede 0-2 lod EfB sig dog ikke ryste, men kæmpede videre på bedste vis og viste stor gejst.
Med knap et kvarter tilbage af kampen kom der fornyet håb med en reducering og endnu større tro på, at der var noget at hente i opgøret.
Efter en frisparkskombination endte bolden tilfældigt foran Zean Dalügge, som tæt under mål fik bolden prikket over stregen. Angriberens femte scoring i sæsonen.
Nogle minutter senere brød jublen for alvor ud – EfB udlignede til 2-2.
Da et langt indkast blev studset videre ved forreste stolpe, endte bolden til slut foran Denis Catovic på kanten af feltet. Backen viste flot sparketeknik og scorede det forløsende mål, der fuldendte et flot comeback.
Kampen endte 2-2, og EfB kunne således tage det ene point med retur til Esbjerg.

AGF – Esbjerg fB 2-2 (0-1)
26′ 1-0 Faysal Halimi
58′ 2-0 Mads Thorsøe
78′ 2-1 Zean Dalügge
83′ 2-2 Denis Catovic
23 Rasmus Rejnhold
60′ Mads Borchers (Frederik Ehrhorn)
75′ Mads Zaar (Rasmus Rejnhold)
75′ Magnus Sandfeld (Andreas Troelsen)