Dødbold blev afgørende i Fredericia

Esbjerg fB måtte gå fra banen tirsdag med nul point, da holdet på udebane mod FC Fredericia tabte med 0-1 i NordicBet Ligaen.

Det blev ikke til point tirsdag aften for Esbjerg fB, idet holdet ude mod FC Fredericia måtte se sig slået med 0-1. Scoringen imod faldt efter 65 minutters spil, og EfB lykkedes ikke at komme tilbage i kampen trods ihærdige forsøg.

Kampen åbnede med et stort pres fra EfB på hjemmeholdet, og inden for de første minutter havde holdet skabt ravage i og omkring Fredericia-feltet mere end en gang.

Østjyderne valgte i opgørets indledning at stå langt tilbage i banen, hvilket gav EfB god tid og ro til at bygge spillet op nede fra.

Fredericia kom til afslutning efter syv minutter, da holdet for første gang var ovre midten, og fangede EfB i en omstilling.

Skuddet fra feltkanten voldte dog ikke Jeppe Højbjerg nogle problemer, og han kunne let samle bolden op.

Efter godt et kvarters spil blev cheftræner Roland Vrabec tvunget til at foretage sin første udskiftning, idet Seid Korac i en duel blev skadet.

Den hårdføre forsvarsspiller prøvede at spille videre, men det gik ikke, og derfor kom Kevin Conboy på banen til sine første minutter i denne sæson.

Fredericia fik midtvejs i første halvleg bedre greb om kampen, og det udviklede sig langsomt til en helt lige duel med mange dueller midt på banen.

Efter 25 minutter var det et spørgsmål om centimeter, der gjorde, at EfB ikke kom foran med 1-0.

Jonas Mortensen sendte en fantastisk tværbold ned bag Fredericia-forsvaret, som Elias Sørensen flot tog med og efterfølgende sendte mod mål, hvor kun en god redning kom i vejen for mål.

I den anden ende fik værterne skabt sig et hjørnespark minuttet efter, og på hovedstødsforsøget fra tæt hold måtte Højbjerg på stregen diske op med en flot redning.

Næste store chance tilfaldt også Fredericia, da en bold blev sendt dyb bag bagkæden.

Højbjerg kom godt ud af feltet, men blev alligevel rundet. Heldigvis for EfB’erne blev afslutningsvinklen for skarp for modstanderen, og bolden gik tværs gennem feltet.

Der blev således ikke scoret før pausen.

Kampbilledet fra anden halvlegs start lignede det fra de første 45 minutter med to hold, der gerne ville frem ad banen.

EfB havde dog en anelse mere boldbesiddelse end hjemmeholdet, hvilket dog ikke kastede oplagte scoringsmuligheder af sig.

Efter 54 minutters spil blev Steven Simpson skiftet ind som afløser for Sørensen, der endnu engang havde arbejdet som en hest.

Fredericia tilspillede sig efter en times tid et par gode chancer.

Første afslutning var et fladt skud mod nærmeste målhjørne, men Højbjerg var atter på plads og fik pareret ud til hjørnespark.

Dette kastede efterfølgende en nedfaldsbold af sig, som resolut blev sendt afsted mod mål, men heldet var med EfB, da forsøget gik lige forbi fjerneste stolpe.

Kort efter gik den dog ikke længere, da Fredericia bragte sig foran med 1-0.

Hjemmeholdet fik et hjørnespark, som blev sendt ind i feltet blandt venner og fjender.

Højbjerg kunne ikke nå ud og få bokset væk, hvorefter der opstod klumpspil på stregen, inden en lang tå prikkede bolden i nettet.

EfB satsede straks efter offensivt ved at sætte både Emil Holten og Matthew Wolfe på banen i håbet om en hurtig udligning.

De taktiske ændringer udløste da også en mere åben affære, men det gjaldt i høj grad begge veje.

Fredericia var nemlig dygtige til at udnytte de omstillingsmuligheder, der naturligt opstod, til at sætte fart på og true EfB-defensiven.

EfB spiller igen fredag kl. 19.00, når Hvidovre IF gæster Blue Water Arena.

FC Fredericia – Esbjerg fB 1-0 (0-0)

65′ 1-0 Valence Nambishi

9 Andri Bjarnason

16′ Kevin Conboy (Seid Korac)
54′ Rudi Pache (Viktor Tranberg)
54′ Steven Simpson (Elias Sørensen)
70′ Emil Holten (Patrick Schmidt)
70′ Matthew Wolfe (Jonas Mortensen)