Dødbolde afgjorde slaget i Viborg

Esbjerg fB tabte lørdag med 0-2 på udebane til Viborg FF i 1. division efter et lige opgør, hvor to standardsituationer dog gjorde udfaldet. EfB formåede dermed ikke at lukke pointgabet op til Viborg på førstepladsen i tabellen.

Et 0-2-nederlag til Viborg FF blev den barske kendsgerning for Esbjerg fB lørdag eftermiddag, da de to hold tørnede sammen i 1. division. Det viborgensiske hjemmehold scorede to gange efter hjørnespark i anden halvleg, og lukkede samtidig godt af i egne rækker, hvilket EfB altså ikke kunne stå imod.

Kampen åbnede i et højt tempo med to angrebslystne mandskaber, der begge ville frem ad banen.

Den første store mulighed tilfaldt hjemmeholdet efter seks minutters spil, da der blev sendt et indlæg ind i EfB’s felt.

Her nåede en grønbluset spiller højest på bolden, og Mads Kikkenborg i målet blev tvunget ud i en fin redning.

Viborgenserne satte sig herefter kortvarigt på kampen, inden EfB langsomt fik et bedre greb om begivenhederne og begyndte at spille bolden rundt med tålmodighed på den sidst tredjedel.

Både Kevin Conboy og Rodolph Austin kom eksempelvis til afslutninger fra distancen, men enten kom en Viborg-blokering i vejen eller også manglede den sidste præcision.

Værterne derimod viste også tænder på særligt omstillingerne, hvor holdet lurede på at fange EfB’erne højt i banen.

Midtvejs i første halvleg lykkedes det nemlig på den front at stikke afsted og komme til en god afslutning fra kantfeltet, men bolden strøg langt over.

Efter 26 minutters spil markerede Pyry Soiri sig positivt, da han efter flot forarbejde og en erobring af Lasha Parunashvili centralt på banen satte en Viborg-spiller helt af, og efterfølgende fik fremprovokeret et frispark på kanten af feltet.

Mathias Kristensen sendte bolden ind over, og i det bagerste område drejede det sig om centimeter i forhold til, at Joni Kauko kunne have dirigeret 1-0-føringen i hus.

EfB dominerede i slutningen af første halvleg, hvor særligt Soiri var ophavsmand til flere gode muligheder uden, at det dog kastede mål af sig, og derfor stod der 0-0 ved pausen.

Anden halvleg var kun lige fløjtet i gang, da nettede blafrede for første gang i kampen.

Viborg tilspillede sig et hjørnespark, som blev sendt ind i feltet, hvorefter der opstod klumpspil tæt under mål.

EfB’erne fik ikke sparket væk, og pludselig var en viborgenser fri en meters penge fra stregen, hvorfra han let kunne dirigere bolden ind til 1-0 uden chance for Kikkenborg.

Cheftræner Olafur Kristjansson reagerede prompte på scoringen imod ved at indskifte Andri Bjarnason i stedet for Yuriy Yakovenko, der, i de 54 minutter han nåede at være på banen, havde holdt modstandernes defensiv på dupperne med mange nærkampe.

I stedet for den håbede udligning blev det 2-0 til Viborg efter en times spil.

Endnu engang slog holdet fra domkirkebyen nemlig til på et hjørnespark, hvor EfB ikke fik clearet, og derfor måtte se et hovedstød gå i nettet.

Nede med to virkede målet om at tage tre point nu pludseligt meget fjernt.

EfB gav det dog et skud, og fik etableret et tungt pres på Viborg-defensiven med de halve og hele chancer, det nu engang medførte.

Et kvarter før tid blev der så foretaget en trippel-indskiftning, da Simon Bækgård, Jakob Ankersen og Clinton Antwi alle blev sendt på banen i jagten på den reducering, der kunne åbne opgøret op.

Alle tre gik fint ind i spillet, og var med til at lægge yderlige tryg på Viborg, men alle tilnærmelser blev afvist med største kynisme, og der blev ikke lavet flere mål i kampen.

Det lykkedes altså dermed ikke EfB at minimere forspringet op til Viborg i tabellen.

Næste opgave er en hjemmekamp på Blue Water Arena mod Hobro IK.

Viborg FF – Esbjerg fB 2-0 (0-0)

49′ 1-0 Jeppe Grønning
60′ 2-0 Mads Lauritsen

22 Kjartan Finnbogason

54′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
77′ Simon Bækgård (Joni Kauko)
77′ Clinton Antwi (Pyry Soiri)
77′ Jakob Ankersen (Mathias Kristensen)