Dramatisk anden halvleg kostede EfB

Muligheden for oprykning til 3F Superligaen for Esbjerg fB forduftede mere eller mindre, da holdet på udebane mod Silkeborg IF torsdag tabte 0-2. En udvisning og efterfølgende straffespark i anden halvleg ved stillingen 0-0 blev dyr for EfB.

Esbjerg fB lykkedes ikke med at minimere gabet i 1. division op til Silkeborg IF på andenpladsen torsdag aften, idet holdet måtte se sig slået med 0-2 i en kamp, hvor et straffespark og medfølgende udvisning til Rodolph Austin midtvejs i anden halvleg fik afgørende betydning.

Kampen åbnede i et højt tempo, og spillet bølgede frem og tilbage fra felt til felt fra første fløjt.

Det kastede da også  hurtigt et par gode muligheder af sig til begge mandskaber, og der stod EfB på den første.

Jakob Ankersen og Mads Larsen kombinerede sig fint igennem i værternes felt, hvor det til sidst endte med en god bold tæt ind foran mål, som dog blev blokeret ud til hjørnespark.

Kort efter var det så Silkeborg, der truede efter en omstilling, hvor EfB blev fanget oppe i banen.

Det endte med en afslutning fra feltkanten, som Mads Kikkenborg i målet dog kom flot ned og fik pareret ud over baglinjen.

Efter 21 minutters spil brillerede Pyry Soiri på kanten, hvor han satte sin direkte modstander af, og fik drevet bolden frem.

Finnen spillede straks Kjartan Finnbogason i feltet, og islændingen snød nærmeste forsvarsspiller og kom til en fin afslutning.

Uheldigvis for EfB’erne valgte Silkeborg-målmanden dog at hive en flot paraderedning op på stregen.

Herefter satte Silkeborg sig for en stund på opgøret med en del angreb på EfB’s banehalvdel, og det var ved at gå helt galt efter en god halv time.

Hjemmeholdet fik tid og plads til at slå et indlæg ind i feltet, hvor en modstander efterfølgende fik headet.

Overliggeren kom dog på tværs og fik afværget en scoring imod, men faren var ikke slut. For blot sekunder senere fik Silkeborg atter afsluttet i feltet, og endnu engang var den tværgående stolpe med EfB.

Nær-død-oplevelserne gjorde for en stund holdet bedre mod slutningen af første halvleg, hvor det lykkedes at få modstanderne til at løbe efter bolden uden, at det blev rigtig farligt dog.

Cheftræner Olafur Kristjansson benyttede pausen til at foretage en enkelt ændring på den centrale del af banen, hvor Joni Kauko fra anden halvlegs start blev sendt i ilden.

EfB kom godt ud til de sidste 45 minutter med tålmodigt spil langt oppe på banen, og efter kort tid var Finnbogason igen nærgående.

Angriberen afsluttede resolut på en nedfaldsbold på kanten af feltet fremtvunget af netop indskiftede Kauko. Den høje kvalitet i skuddet blev dog atter overgået af en fremragende redning fra Silkeborgs bagerste mand.

Den gode periode varede et lille kvarter, inden midtjyderne meldte sig ind i opgøret igen med et par hjørnespark.

Defensiven anført af Rodolph Austin stod på dette tidspunkt godt imod, og fik afværget alle tilnærmelser.

For at bringe fornyet energi i offensiven blev Patrick Egelund indskiftet i det 66. spilleminut.

Men den lille kantspiller nåede knapt på banen før en våd klud ramte EfB-holdet.

Silkeborg broderede sig nemlig igennem feltet, hvilket til sidst endte med en duel om bolden. Kampens dommer valgte så efter lidt betænkningstid at pege på pletten og idømme værterne et straffespark.

Som om det ikke var nok, modtog Austin også en advarsel, hans anden i kampen, for forseelsen, og så var det pludselig 10 mod 11.

Det udnyttede Silkeborg til først at bringe sig på 1-0 på sparket fra 11-meterpletten, og kort efter gøre det til 2-0 i en situation, hvor EfB var presset helt i bund.

EfB forsøgte herefter med alle midler at komme tilbage i kampen, men modstanden var for stor, og derfor blev det ikke til point torsdag aften.

Næste spillerunde er på mandag kl. 18.30 på Blue Water Arena, hvor FC Fredericia kommer på besøg.

Silkeborg IF – Esbjerg fB 2-0 (0-0)

Målscorer:
70′ 1-0 Magnus Mattsson (straffespark)
76′ 2-0 Nicklas Helenius

Udvisning:
68′ Rodolph Austin

22 Kjartan Finnbogason

46′ Joni Kauko (Mads Larsen)
66′ Patrick Egelund (Pyry Soiri)
73′ Andri Bjarnason (Jakob Ankersen)
81′ Viktor Tranberg (Simon Bækgård)