Drømmestart for EfB i premieren

Lørdag eftermiddag blev 1. division skudt i gang på bedste vis for Esbjerg fB, idet holdet på udebane mod Skive IK vandt med 2-0. EfB lavede begge mål inden for de første 18 minutter.

Skive IK lagde lørdag eftermiddag græs til Esbjerg fB’s første kamp i den nye sæson i 1. division i et opgør, der endte med tre vestjyske point grundlagt på en især stærk første halvleg. EfB vandt således med 2-0 på to flotte mål scoret før pausen af Patrick Egelund og Joni Kauko.
Hjemmeholdet var meget aggressive fra første minut, og allerede efter tre minutter lykkedes det skibonitterne at kreere kampens første chance med en afslutning fra kanten af feltet, som dog gik forbi Jeppe Højbjergs mål.
Efter otte minutter var det så EfB, der viste tænder fremme, og der var en anderledes skarphed over det, idet Patrick Egelund alene igennem med målmanden sikkert scorede til 1-0.
Den lille kantspiller tog et fantastisk løb ind i banen, og på kanten af feltet modtog han en fremragende bold af Joni Kauko, som uden tøven blev sendt i nettet.
Føringsmålet gav EfB et kraftigt overtag, og Skive-holdet blev skubbet langt tilbage i banen.
Da der var spillet godt et kvarter var det Kauko, der var tæt på gøre det til 2-0 efter et hovedstødsforsøg på et fremragende indlæg af Kevin Conboy, men bolden strøg lige forbi stolpen.
Det gjorde den til gengæld ikke minuttet efter, hvor Kauko på flotteste gjorde det til 2-0 og reelt punkterede spændingen i kampen.
Den finske midtbanespiller fik bolden midt på Skives banehalvdel, og kunne upresset løbe ned mod målet. Fra 20-25 meters afstand valgte Kauko dog at afslutte og i samme ombæring fjerne al spindelvæv i det fjerneste hjørne.
Med en tomåls-føring efter 18 minutter kunne EfB ikke ønske sig en bedre sæsonstart i 1. division, hvilket holdet da også lukrerede på.
I det 39. spilleminut kunne det dog være blevet 1-2, da Skive markerede sig efter et hjørnespark.
En Skive-spiller kom først på bolden ved bagerste stang, og fik afsluttet mod mål. Her var Lasha Parunashvili, der spillede sin kamp nummer 100 for EfB, dog vågen og fik headet væk på stregen, og der blev ikke scoret yderligere inden pausen.
Efter pausen fortsatte kampbilledet med EfB som det mest boldbesiddende hold, omend Skive i det første kvarter af anden halvleg kom frem til mere end i de første 45 minutter.
Farligst blev det efter 61 minutter, da et frispark blev sendt direkte mod mål.
Højbjerg kom fint ned til den, men måtte give en farlig returbold, som han dog reddede flot.
Trods det bedre spil fra Skive-holdet, så kom EfB fortsat frem til fine muligheder for at score det tredje mål.
Først var det Egelund, der kom frem til en god afslutning på kanten af feltet efter fremragende arbejde af Yuriy Yakovenko, der erobrede bolden på midten og slog en omstilling.
To minutter senere, i det 68. minut, var det så Jakob Ankersen, der var tæt på.
Efter et afrettet skud fra 16 meter havnede bolden pludselig hos EfB’s nummer 10, som tæt under mål afdriblede målmanden. Kantspilleren tog efterfølgende endnu et træk, inden han afsluttede, og så nåede en Skive-forsvarer ind på stregen og sparke væk.
Med et kvarter igen foretog cheftræner Olafur Kristjansson de første indskiftninger, da Simon Bækgård og Andri Bjarnason blev sendt på banen.
Sidstnævnte skulle kun bruge et par minutter på banen, inden han var tæt på at score til 3-0, men den fine afslutning med venstre-benet på kanten af feltet strøg lige akkurat forbi stolpen.
Der blev således ikke scoret flere mål i kampen, og EfB kunne derfor fejre sæsonens første tre point efter en lovende indsats.
Næste kamp for EfB er onsdag på Blue Water Arena kl. 18.30 mod HB Køge.

Skive IK – Esbjerg fB 0-2 (0-2)
8′ 0-1 Patrick Egelund
23 Yuriy Yakovenko
75′ Andri Bjarnason (Yuriy Yakovenko)
75′ Simon Bækgård (Joni Kauko)
81′ Pyry Soiri (Jakob Ankersen)
86′ Jeppe Brinch (Daniel Anyembe)