Dyre fejl afgørende i Køge

Det lykkedes ikke at hente tiltrængte point til kontoen for Esbjerg fB lørdag, da holdet tabte med 1-2 ude mod HB Køge trods at have været foran med 1-0.

Esbjerg fB tabte lørdag eftermiddag med 1-2 på udebane til HB Køge i NordicBet Ligaen. Patrick Schmidt sørgede ellers for en drømmestart med en tidlig scoring, men det rakte ikke, og hjemmeholdet scorede efterfølgende to gange i første halvleg.

Kampen åbnede med et hidsigt EfB-pres på hjemmeholdet, og det kastede en stor mulighed og et par hjørnespark af sig inden for de første minutter.

Patrick Schmidt blev sendt i dybden, og angriberen fik bolden med sig rundt om nærmeste modstander.

Han lagde den efterfølgende godt af til Elias Sørensen, der fra feltkanten resolut hamrede mod nærmeste hjørne.

Desværre manglede forsøget lige akkurat et par centimeter fra at have givet EfB en drømmestart.

Der gik små 10 minutter, inden sjællænderne bed fra sig for første gang, og det var efter en selvforskyldt fejl.

Simon Bækgård mistimede sin pasning midt på banen, hvilket sendte HB Køge i retning af EfB-målet.

Holdet kom dog godt tilbage og fik dækket op, men måtte alligevel tage imod en afslutning fra kort distance.

Jeppe Højbjerg var dog på plads, og fik viftet bolden over mål.

Med tanke på indledningen var det ikke ufortjent, at det var EfB, der kunne bringe sig foran med 1-0.

Schmidt fik nemlig nettet til at blafre efter 13 minutter, da han kom først på et fladt indlæg fra Nicklas Strunck og kunne dirigere bolden i mål.

Glæden og jublen varede dog kort, for HB Køge lykkedes med et udligne til 1-1 blot to minutter senere efter et hjørnespark.

En modstander steg til vejrs og fik headet mod fjerneste hjørne, hvor Højbjerg lige akkurat ikke kunne nå den.

De to scoringer åbnede kampen op, der udviklede sig til en lige affære med to angrebsivrige hold.

Midt på banen var der masser af hårde nærkampe, hvilket blandt andet sendte Mads Larsen i græsset til behandling en enkelt gang.

I det chanceskabende spil var EfB bedst, og Schmidt var fem minutters tid inden pausen tæt på at blive dobbelt målscorer, da han flugtede mod fjerneste hjørne fra sin position i feltet.

Skuddet gik dog forbi.

Trods de lovende takter blev der hældt en kold spand vand i hovedet på EfB-holdet inden pausen, da HB Køge fik tilkendt et straffespark.

Seid Korac sparkede en modstander i hovedet i en duel, mente dommeren, og der blev peget på 11-meterpletten.

Derfra var der ingen tvivl om udfaldet, da Højbjerg valgte den forkerte side, og så stod der 2-1 til værterne ved pausen.

EfB kom klart bedst fra land fra anden halvlegs start, og havde held med at trykke HB Køge helt tilbage i eget felt.

Det gav tid og plads til at slå en masse indlæg samt etablere spil på den sidste tredjedel.

Trods overtaget formåede holdet ikke at skabe de åbenlyse scoringsmuligheder med det samme.

Tættest på var Schmidt, da han afsluttede på akrobatisk vis afsluttede midt i feltet, men HB Køge-målmanden var på plads til at gribe.

Emil Holten blev sendt i aktion efter en god times spil, og han lagde sig straks helt frem.

HB Køge begyndte dog også at bide fra sig på omstillinger i takt med, at EfB kom længere og længere frem.

Det tvang Højbjerg til at levere en god fodparade på stregen i det 71. spilleminut i en situation, hvor defensiven så noget passiv ud.

Mathias Jørgensen og Leonel Montano blev også skiftet på banen, da der resterede 20 minutter.

EfB lykkedes dog ikke med at få skabt spænding om slutresultatet, da det symptomatisk for kampen hele tiden var lige ved og næsten.

Derfor måtte EfB atter gå fra banen uden point.

EfB spiller hjemme på Blue Water Arena søndag d. 15. maj mod Vendsyssel FF.

HB Køge – Esbjerg fB 2-1 (2-1)

13′ 0-1 Patrick Schmidt
15′ 1-1 Luca Racic
43′ 2-1 Marko Stamenic

7 Elias Sørensen

64′ Emil Holten (Elias Sørensen)
71′ Mathias Jørgensen (Mads Larsen)
71′ Leonel Montano (Nicklas Strunck)
85′ Bardhec Bytyqi (Patrick Schmidt)
85′ Andreas Troelsen (Linus Rosenlöcher)