Dyre fejl afgørende i Køge

Store, personlige fejl blev afgørende fredag for Esbjerg fB, der tabte med 0-3 på udebane til HB Køge. Alle scoringer faldt i første halvleg.

Esbjerg fB tabte fredag aften med 0-3 på udebane til HB Køge i NordicBet Ligaen i en kamp, hvor alle tre mål faldt før pausen. Det knækkede det unge EfB-mandskab, der aldrig formåede at få greb om kampen, da det kom bagud.

De unge EfB’ere startede opgøret i en strid modvind, hvilket holdet lige skulle bruge en god håndfuld minutter på at finde sig til rette i.

Da det lykkedes, formåede holdet at kombinere sig fint rundt på hjemmeholdets banehalvdel med flade pasninger og gode løb for hinanden.

På trods af de gode åbningstakter var det alligevel HB Køge, der scorede kampens første mål i det 12. spilleminut.

Værterne havde held med at sætte EfB under pres i en situation, hvor der til sidst blev sendt et skud afsted mod Ramon ten Hove i målet.

Denne ramte Seid Korac på armen, og dommeren valgte med det samme at pege på straffesparkspletten.

Herfra blev bolden sikkert eksekveret op i nettaget uden chance for den hollandske målmand.

Begge mandskaber fik midtvejs i første halvleg en kort pause, idet den ene linjevogter blev skadet og måtte lade sig udskifte.

EfB brugte afbrækket fornuftigt til at få justeret detaljerne, hvilket havde en positiv effekt omend, den var kortvarig.

Således begyndte genpresset at sidde bedre mod et hjemmehold, der tog sig nogle store chancer i opspillet.

Det gav efter en halv times tid en god omstilling til EfB, hvor Mads Larsen kom til afslutning fra feltkanten.

Forsøget manglede dog en halv meters penge ved fjerneste stolpe for at gå i mål til 1-1.

I det hele taget så det fornuftigt ud for EfB i slutningen af første halvleg, hvor meget af spillet blev skubbet frem.

Trods det kom HB Køge foran med 2-0 inden pausen.

EfB tabte bolden i en situation, hvor holdet var på vej frem.

Værterne udnyttede det til at slå kontra, og fra kanten af feltet blev der trykket af med det resultat til følge, at ten Hove på stregen blot kunne se til, den strøg op i målhjørnet.

Som om den klud i hovedet på EfB’erne ikke var kold nok, blev det værre halvandet minut efter, da det også blev 3-0 til HB Køge.

Igen fik HB Køge tid og plads til at slå angreb, og fra siden blev bolden sendt ind foran, hvor Viktor Tranberg til sidst ikke kunne undgå at tackle den i eget net.

Der var derfor nok at tale om i omklædningsrummet for cheftræner Roland Vrabec, og han benyttede i samme ombæring lejligheden til at skifte på to positioner.

Ind fra anden halvlegs start kom derfor Matthew Wolfe og Steven Simpson.

Førstnævnte markerede sig hurtigt med et fint hovedstød efter et hjørnespark, men han måtte se bolden prelle af på overliggeren.

Det var symptomatisk for EfB’s aften i Køge, og det blev aldrig farligere end det forsøg.

Minutterne skred langsomt men sikkert frem, og hjemmeholdet skabte også muligheder, der kunne have givet en fjerde scoring.

Når alt kom til alt drejede det sig øjensynligt om for begge mandskaber, at kampen skulle overstås til sidst.

Der blev derfor ikke scoret flere mål end de tre før pausen, og EfB kunne køre hjem til Esbjerg med et smerteligt 0-3-resultat i bagagen.

Næste kamp er på Blue Water Arena søndag d. 28. november kl. 14.00, når Nykøbing FC kommer til Esbjerg.

HB Køge – Esbjerg fB 3-0 (3-0)

12′ 1-0 Pierre Larsen (straffespark)
45+7′ 2-0 Effiong Nsungusi
45+9′ 3-0 Viktor Tranberg (selvmål)

21 Leonel Montano

33′ Charlie Winfield (Seid Korac)
46′ Steven Simpson (Patrick Schmidt)
46′ Matthew Wolfe (Andreas Troelsen)
70′ Rudi Pache (Oliver Svendsen)
70′ Dino Halilovic (Nicklas Strunck)