Kampreferat

Dyrt kvarter afgørende for EfB i Fredericia

Esbjerg fB tabte søndag med hele 0-4 på udebane til FC Fredericia i en kamp, hvor modstanderne scorede alle mål inden for 15 minutter i begyndelsen af første halvleg.

Selvom Esbjerg fB producerede mange chancer søndag eftermiddag på udebane mod FC Fredericia i NordicBet Ligaen, så rakte det ikke til point, idet hjemmeholdet vandt med hele 4-0. Østjyderne stak kniven ind på et gyldent kvarter for dem i første halvleg, hvor EfB blev passeret fire gange.

EfB kom ellers rigtig fornuftigt fra land, og fik fra første fløjt lagt et godt pres på hjemmeholdet, der blev skubbet helt tilbage i eget felt.

Særligt højre side af banen med Jonas Mortensen og Lucas From var særdeles aktive i indledningen, og fik skabt overtalssituationer ved baglinjen med mulighed for indlæg.

Fredericia lukrerede omvendt på at stikke afsted, når muligheden bød sig, og efter blot seks minutters spil lykkedes det værterne at bringe sig foran med 1-0.

En rødklædt spiller kom i feltet, og sendt en hård bold ind foran mål, hvor der mellem venner og fjender pludselig var tid og plads til en afslutning, som via stolpen strøg i nettet bag Daniel Gadegaard.

Holdet lod sig dog ikke slå ud af modvinden, og fortsatte med at spille frem i banen.

Efter et lille kvarters tid var det da også tæt på at blive 1-1, da From vendte rundt på en tallerken i feltet og afsluttede mod fjerneste sidenet.

Uheldigvis for EfB tog bolden stolpen, og gik tilbage i spil.

Trods de fine takter blev det i den efterfølgende sekvens 2-0 til Fredericia, da en modstander fik lov til at drible tværs ind i banen og slutteligt på fremragende vis brage bolden op i modsatte målhjørne uden chance for Gadegaard.

Målet imod rystede øjensynligt EfB, for Fredericia fik også lov til at gøre det 3-0 blot to minutter senere.

Endnu engang efterlod holdet for meget plads i feltet, og det udnyttede en modstander til resolut at sparke på kassen.

Selvom Gadegaard kom ned til bolden, kunne han ikke forhindre en tredje indkasseret scoring.

Tydeligt mærket og rystede skulle det vise sig at blive endnu værre.

For Fredericia gjorde det også til 4-0 inden, der var spillet en halv time.

Igen var det et udslag af for gavmildt forsvarsspil, for hjemmeholdet kunne relativt let overspille EfB-defensiven, sende en bold på tværs ind midt i feltet og til sidst score.

Det var selvsagt op ad bakke for EfB, der herfra skulle forsøge at redde æren og standse blødningen.

Der faldt ikke flere mål inden pausen, selvom EfB egentligt flere gange sammensatte glimrende angreb, der med lidt mere held og skarphed kunne have pyntet på det grimme resultat.

Mikail Maden blev fra anden halvlegs start sendt på banen, og han og de øvrige EfB’er fik startet godt og aggressivt ud.

Selvom et pointudbytte ikke virkede synderligt realistisk formåede EfB at redde en del af stoltheden via hårdt arbejde og en offensiv tilgang.

Fredericia måtte flere gange anstrenge sig for at forhindre EfB-scoring.

Med små 20 minutter igen blev det spilletid til Frederik Flaskager og Elias Andersen, der kom ind med gåpåmod.

Sidstnævnte kom relativt hurtigt til en god mulighed tæt under mål, men Fredericia-målmanden kom i vejen og fik pareret på stregen.

Også Freriks, der lå helt fremme som spidsangriber, viste fornuftige takter.

Den hollandske angriber snørrede et kvarter før tid sin direkte modstander i feltet, og kom til afslutning, men igen var modstander-målmanden på plads og fik pareret.

Med 10 minutter igen var det for anden gang i kampen stolpe ud for EfB, da Maden servicerede Nicklas Strunck med en god pasning ind i banen.

Strunck kunne løbe lige ind i den og med en veltimet afslutning hamrede han mod mål, men symptomatisk for EfB tog bolden underkanten af overliggeren for derefter at gå tilbage i spil.

Tættere på kom EfB ikke i en kamp, hvor lidt for åbent forsvarsspil i første halvleg blev udslagsgivende.

EfB spiller igen lørdag kl. 15.00 hjemme på Blue Water Arena mod Vendsyssel FF i en kamp, hvor 100-års jubilæet samtidig markeres officielt.