Kampreferat

EfB arbejder tre point hjem på Amager

Med en helhjertet holdindsats hentede Esbjerg fB søndag atter tre point, da det på udebane i Sundby Idrætspark blev til en 1-0-sejr over Fremad Amager. Nicklas Strunck scorede kampens eneste mål kort inden pausen.

Esbjerg fB leverede en god arbejdsindsats søndag på udebane mod Fremad Amager, og tog samtidig alle tre point på den 1-0-sejr, som Nicklas Strunck grundlagde med en flot scoring i første halvleg.

Kampen åbnede med et aggressivt udtryk fra hjemmeholdet, der gik højt i banen, og forsøgte at skubbe EfB tilbage på egen banehalvdel.

Det lykkedes fint for Fremad Amager, og EfB skulle således bruge de første små 10 minutter på at finde fodfæste.

Stille og roligt arbejdede holdet sig dog ind i kampen, og da stadionuret havde rundet et kvarters tid, var kampbilledet anderledes.

Amagerkanerne stod lidt længere tilbage, og forsøgte sig med omstillinger, når muligheden opstod.

Det resulterede også i kampens første, fine mulighed efter 20 minutters tid, da en modstander i feltet fik tid og plads til at sende et kvalificeret skud afsted mod EfB-målet, men Lukas Jonsson på stregen stod klar til at parere bolden væk.

EfB kom første gang til egentlig afslutning kort efter, da Mathias Jørgensen afsluttede et fremragende angreb sat op af Elias Sørensen, Nicklas Strunck og Andreas Lausen.

Desværre for EfB manglede forsøget den sidste saft og kraft, og Fremad Amager-målmanden kunne derfor uden de store problemer dykke ned og samle bolden op.

Efter en halv times spil var det Strunck, der var i afslutterens rolle.

Han brød selv bolden på midten, og sendte den hurtigt videre til Sørensen, der var trukket ud på siden.

Han gik ind i banen, og spillede Strunck fri i feltet, men afslutningen manglede lige akkurat et par centimeter for at gå udenom målmanden og i nettet.

Strunck var dog ikke færdig i rollen som afslutter for godt fem minutter før pausen, gjorde han det til 1-0 til EfB på et fremragende mål.

Jørgensen var gået til baglinjen, hvor han fik sendt et indlæg i feltet, som Sørensen steg til vejrs, og headet i fødderne på Lausen.

Han lagde den helt perfekt af i feltet til Strunck, der med en resolut afslutning scorede sikkert.

EfB foretog ingen ændringer i pausen, og tog dermed det offensive spil med videre til anden halvleg.

I løbet af de første 10 minutter kom holdet til tre-fire gode afslutninger, som på en rigtig god dag kunne være blevet vekslet til scoringer.

Fremad Amager ville dog også spille med, og efter en times tid kom de blå-klædte modstandere til fornuftige afslutninger, hvor især en af dem tvang Jonsson på stregen til at strække sig langt.

For de neutrale tilskuere var kampen en underholdende affære på dette tidspunkt med to fremadspillende mandskaber.

Som tiden skred frem steg intensiteten også, og hjemmeholdet følte sig snydt for et straffespark et kvarter før tid.

Så meget at kampens dommer i kølvandet måtte udvise hjemmeholdets assistenttræner.

I de sidste 10 minutter spillede EfB klogt, og sørgede for at trække tempoet ud af kampen.

Der blev givet alt i duellerne for at forsvare føringen.

Det holdt hele vejen, og da der var spillet 98 minutter, blev der fløjtet af.

EfB tog dermed sejr nummer 12 ud af 14 mulige i 2. division, og topper fortsat suverænt rækken.