EfB besejret af Silkeborg

Blue Water Arena lagde torsdag aften græstæppe til topkampen i 1. division mellem Esbjerg fB og Silkeborg IF. Gæsterne fra midtjylland satte sig på opgøret fra første fløjt, og kunne med godt spil rejse fra Esbjerg med alle tre point efter en 2-1-sejr.

Esbjerg fB slap ikke fra topopgøret mod Silkeborg IF med den ønskede præstation eller det håbede resultat, idet holdet tabte med 1-2. Silkeborgenserne afgjorde reelt kampen tidligt i første halvleg, da det efter blot 18 minutters spil allerede var lykkedes at passere EfB-målmand Mads Kikkenborg to gange.

Størstedelen af kampen og særligt indledningen tilhørte gæsterne, der med hurtigt pasningsspil satte EfB under et pres fra første fløjt.

Silkeborg tilspillede sig da også kampens første store chance, idet EfB smed en bold i opspillet efter seks minutter.

Det rapfodede midtjyder var hurtige til at sætte den i spil med en god bold ind imellem Kevin Conboy og Clinton Antwi. Silkeborgs angriber tog den flot med og kom til en fin afslutning, men i en-mod-en-duellen med Mads Kikkenborg kom målmanden stærkest ud med en redning.

Situationen viste sig blot at være en forvarsel mod, hvor effektive silkeborgenserne kunne være, for allerede i det 10. spilleminut blev det 1-0 til de rødklædte.

EfB-defensiven var for passive i en duel på baglinjen, hvilket gav tid og plads til at sende en flad bold ind foran Kikkenborgs mål. Her dukkede en Silkeborg-spiller op mellem venner og fjender, og uden problemer kunne han sætte indersiden på og score let.

Det kørte slet ikke for EfB i første halvleg, der efter 18 minutter også måtte se dommeren fløjte et straffespark til Silkeborg begået af Antwi.

Trods det faktum at Kikkenborg gik til den rigtige side, og fik handsken på, så kunne han ikke forhindre 0-2-scoringen.

Først da holdet var nede med to begyndte spillet at sidde en anelse bedre, og Jakob Ankersen var således manden bag EfB’s første afslutning efter en lille halv time.

Daniel Anyembe var gået med frem, og fra kanten af feltet sendte han en flad bold ind foran mål, som Ankersen kom først på, men desværre sendte over.

Trods de forbedrede takter ville Silkeborg stadig angribe, og med lidt mere skarphed var det også blevet 3-0 i det 33. minut, da EfB endnu engang begik en uprovokeret fejl.

Gæsterne slog resolut kontra, og kom til afslutning på kanten af feltet, men heldigvis for EfB tog bolden et uventet spring i skudøjeblikket, og et endnu større chok udeblev.

Cheftræner Olafur Kristjansson benyttede pausen til at skifte Pyry Soiri ind i stedet for Anyembe, hvilket sendte Nicklas Strunck ned på backen.

På trods af omstruktureringen og forsøget på en genstart fortsatte kampbilledet umiddelbart efter pausen, som størstedelen af de første 45 minutter sluttede.

Silkeborg dominerede fortsat i spillet med bolden, og formåede med relativt simple afleveringer at skabe ravage i og omkring EfB-feltet.

Først med godt 20 minutter igen begyndte EfB at tilspille sig nogle scoringschancer.

Rodolph Austin var således tæt på at dirigere et hovedstød i nettet efter et indlæg af Antwi, og kort tid efter var 16-årige Phun Mang tæt på at få en drømmedebut, da han fra kort afstand var ved at nå bolden.

Mang blev skiftet ind kort før aktionen til fordel for Ankersen.

Yuriy Yakovenko blev også sendt på banen i slutningen af kampen, og samtidig blev spillet mere direkte op mod ham og Kjartan Finnbogason.

Tre minutter før tid gav den offensive satsning pote, da Finnbogason var på det rette sted, og kunne reducere til 1-2.

Islændingen headede en returbold fra Silkeborg-målmanden i nettet efter en god afslutning Strunck.

Det gav fornyet tro på tingene, men gæsterne spillede klogt i de døende sekunder, og formåede at lukke af for en udligning.

EfB tabte dermed for første gang i 11 kampe.

Næste opgave er endnu en hjemmekamp, når Fremad Amager gæster Gl. Vardevej d. 6. marts.

Esbjerg fB – Silkeborg IF 1-2 (0-2)

10′ 0-1 Nicklas Helenius
18′ 0-2 Nicklas Helenius (straffe)
87′ 1-2 Kjartan Finnbogason

22 Kjartan Finnbogason

46′ Pyry Soiri (Daniel Anyembe)
67′ Phun Mang (Jakob Ankersen)
78′ Viktor Tranberg (Kevin Conboy)
78′ Yuiry Yakovenko (Simon Bækgård)