EfB blev nedlagt af Hvidovre

Esbjerg fB tabte tirsdag aften for første gang i sæsonen på hjemmebane i 1. division, da holdet trods en overvægt i boldbesiddelse noget skuffende tabte med 0-2 til effektive Hvidovre IF.

Det lykkedes ikke Esbjerg fB at komme tilbage på sejrssporet i 1. division, da holdet hjemme på Blue Water Arena for første gang i sæsonen måtte se sig besejret. Hvidovre IF stak med effektivt angrebsspil og stor defensiv disciplin afsted fra Esbjerg med en 2-0-sejr og alle tre point.
EfB åbnede kampen med boldbesiddende spil og et aggressivt udtryk, og det var ved at kaste et mål af sig allerede efter få sekunders spil.
Finske Joni Kauko opfangede en løs bold i feltet, og kom fra tæt hold til afslutning, men gæsternes målmand fik afværget og sendt bolden ud over baglinjen.
I det hele taget var der kun et hold på banen i kampens indledning.
EfB angreb lystigt, og særligt højre-siden med Daniel Anyembe og Pyry Soiri fandt hinanden godt, og fik skabt overtalssituationer.
Hvidovre stillede sig øjensynligt fint tilfredse med EfB-overtaget, idet der ikke var den store interesse for at angribe igen den anden vej, hvor Jeppe Brinch og Rodolph Austin fra det centrale forsvar styrede bagkæden og afviste alle løse tilnærmelser på fornem vis.
Efter 25 minutters spil tog Soiri konsekvensen af den lave Hvidovre-bagkæde, da han trykkede af fra distancen.
Den lave afslutning studsede græsset foran målmanden, der kun kunne halvklare, og måtte give en retur, som EfB dog ikke nåede frem til.
Tre minutter senere blev det så 0-1 stik imod spil og chancer, da sjællænderne bragte sig foran på et flot langskudsmål.
Fra 25 meter valgte Hvidovres venstre-kant at trykke af mod det korte hjørne, og bolden snød Jeppe Højbjerg i målet, der ikke kunne nå ud og redde den.
Scoringen imod gjorde noget ved EfB-holdet, der mistede en del af spildominansen.
Det gav samtidig Hvidovre blod på tanden til at true med lidt kortere mellemrum uden, at det dog for alvorligt blev farligt, og derfor faldt der kun en scoring i første halvleg.
Efter pausen tog EfB atter teten på opgøret, og efter blot to minutters spil var Jakob Ankersen manden bag en god afslutning fra en spids position i feltet, men det hårde forsøg gik i sidenettet.
Trods de gode intentioner blev det i stedet 0-2 på måltavlen efter 52 minutter.
Hvidovre tilragede sig et frispark fra omkring 20 meter, som blev sendt hårdt, direkte mod mål.
Højbjerg i målet kunne ikke klare skuddet, og måtte sende den ud på stolpen. Her gik bolden i spil igen, og en modstander var først over den, og kunne let score.
Cheftræner Olafur Kristjansson tog straks konsekvensen, og indskiftede de to offensive spillere Andri Bjarnason og Zean Dalügge i håbet om en hurtig reducering.
Det kastede ikke umiddelbart en forøget chanceskabning af sig, og EfB formåede ej heller at fastholde tempo og momentum i opgøret.
I høj grad skyldtes de svære arbejdsbetingelser en god indsats af Hvidovre, som med fightervilje og klogskab formåede at få kampen over på egne præmisser godt hjulpet på vej af tomåls-føringen.
Mod slutningen af kampen spillede EfB nærmest med fire angribere i jagten på i første omgang en 1-2-scoring.
De store målchancer udeblev dog, og symptomatisk for indsatsen var Yuriy Yakovenkos afslutning fra distancen det tætteste, EfB kom på en fuldtræffer tirsdag aften.
Næste opgave for EfB er lørdag på udebane i Hobro.

Esbjerg fB – Hvidovre IF 0-2 (0-1)
28′ 0-1 Hakan Redzep
52′ 0-2 Tobias Thomsen
23 Yuriy Yakovenko
58′ Zean Dalügge (Pyry Soiri)
58′ Andri Bjarnason (Simon Bækgård)
76′ Lasha Parunashvili (Joni Kauko)
76′ Christian Køhler (Nicklas Strunck)
90’+1 Viktor Tranberg (Jeppe Brinch)