Kampreferat

EfB buldrer videre og vinder 4-2 i Aarhus

Esbjerg fB leverede lørdag en helhjertet holdindsats, og det rakte til en 4-2-sejr på udebane mod Aarhus Fremad. Hjemmeholdet kom hurtigt foran, men Elias Sørensen, Mads Larsen og Andreas Lausen sørgerede for et godt comeback.

I en underholdende fodboldkamp tog Esbjerg fB lørdag eftermiddag alle tre point på Riisvangen Stadion, da holdet vandt med 4-2 over Aarhus Fremad. Elias Sørensen scorede to gange i første halvleg, ligesom Mads Larsen kom på tavlen. Andreas Lausen dræbte al spænding med en scoring i kampens sidste minut.

Kampen var knapt nok fløjtet i gang, før første scoring faldt.

EfB var i angreb, men tabte bolden, og blev efterfølgende fanget i en omstilling.

Aarhus Fremad kom igennem på i højre side af banen, og lykkedes med at sende bolden ind i feltet og over i det bagerste område, hvor en umarkeret modstander fik tid og plads til at sende en flad afslutning mod mål.

Lukas Jonsson på stregen havde ingen chance, og kunne hverken gøre fra eller til, at bolden strøg ind over stregen og i nettet til 1-0 til aarhusianerne efter to minutters spil.

EfB arbejdede sig dog stille og roligt ind i opgøret, og en udligning lå og ventede.

Først blev Mathias Jørgensen sendt i dybden, og han kom til en fornuftig afslutning, men bolden endte i sidenettet.

Efter 22 minutters spil faldt udligningen så.

Andreas Troelsen var kaldt med frem for at sende et indkast ind i feltet, og han ramte Con Ouzounidis, der snittede bolden videre.

Inde foran mål var Elias Sørensen vågen, og fik dirigeret bolden i nettet til 1-1.

Hjemmeholdet overtog herefter atter initiativet, og tvang Jonsson til at hive en flot redning frem, hvor han måtte ud i fuld længde.

Det bølgede frem og tilbage på banen, og Emil Holten fik en god mulighed for at bringe EfB foran med 2-1, da han blev sendt alene afsted mod mål, men angriberen tøvede og gik ned i fart, så Aarhus Fremad-defensiven kunne nå på plads og få afværget.

I det 39. spilleminut havde EfB heldet og et topholds marginaler med sig, da Mads Larsen scorede til 2-1.

Midtbanespilleren modtog bolden foran feltet, og sparkede mod mål.

Afslutningen ramte undervejs en modstander, og skiftede retning, hvilket snød målmanden, der ikke kunne nå tilbage og undgå en scoring imod.

Festen stoppede dog ikke der for EfB, som også gjorde det til 3-1 inden pausen.

Jørgensen udnyttede atter sin fart til at stikke afsted på kanten og lave et indlæg.

Samtidig var Sørensen trukket mod forreste område i feltet, og da bolden lå helt perfekt, kunne han med en flot, flot afslutning kanonere bolden i nettet via overliggeren.

EfB kunne derfor gå til pause med en god ro i maven, og alle 11 spillere fik da også genvalg efter pausen.

Her kom holdet ud og fortsatte de gode takter fra slutningen af første halvleg, og Holten var efter få minutter tæt på at lukke og slukke, men han måtte se sit skud fra nært hold tage stolpen.

EfB pressede i det hele taget på for holdets fjerde scoring, og også Nicklas Strunck fik en god mulighed, men Aarhus Fremad-målmanden var på plads, og fik reddet.

Værterne fik sig spillet ind i kampen, og tvunget EfB tilbage i banen.

Det gav nogle indlægssituationer, som tvang defensiven ud i mange dueller, men med masser af fight og stålfasthed stod forsvarsspillerne godt imod.

20 minutter før tid fik Aarhus Fremad dog den største chance af dem alle, da dommeren resolut pegede på straffesparkspletten efter en situation, hvor EfB begik benspænd i feltet.

Fra pletten blev der sikkert eksekveret og reduceret til 2-3.

Scoringen gav hjemmeholdet tro på tingene, og spillet frem i banen blev mere og mere direkte som minutterne skred frem.

Dog blev det ikke for alvor farligt, fordi EfB arbejdede sammen som et hold og gik helhjertet ind i alle dueller og tacklinger.

En udligning lå umiddelbart ikke lige og ventede om hjørnet, og i kampens sidste minut fik de to indskiftede spillere i form af Andreas Lausen og Steven Simpson nøgleroller.

Sidstnævnte drev bolden frem i en omstilling, hvor Aarhus Fremad tillod meget plads som en konsekvens af den offensive satsning.

Simpson spillede Lausen fri i feltet, og med en resolut afslutning kunne han hamre bolden i mål til 4-2 ved hjælp af overliggeren til stor glæde for omkring 1.000 medrejsende EfB-fans.

Der blev ikke scoret yderligere, og efter 98 minutters spil lød fløjten, og EfB indkasserede dermed yderligere tre point til kontoen.