Kampreferat

EfB deler med Fredericia i generalprøve

Esbjerg fB tog lørdag imod og spillede uafgjort med FC Fredericia i opstartens sidste træningskamp, inden der står point på spil. Elias Sørensen og Patrick Tjørnelund scorede for EfB i 2-2-opgøret.

Esbjerg fB leverede lørdag eftermiddag en solid præstation i 2-2-præstationen med FC Fredericia i generalprøven, inden det lørdag bliver alvor i NordicBet Ligaen. Elias Sørensen scorede til 1-0 i første halvleg, inden Patrick Tjørnelund kom på tavlen kort efter pausen.

Gæsterne fra Fredericia kom umiddelbart fra land, og fik aktiveret EfB-defensiven relativt hurtigt.

Denne stod dog godt, og gav ikke efter i kampens begyndelse.

Langsomt arbejdede EfB sig dog frem ad banen, og efter et kvarters spil fik nytilkomne Lucas From en fornuftig mulighed efter et godt indlæg af Leonel Montano.

Afslutningen fra From blev dog ikke ramt rent, og bolden gik derfor forbi målet.

Østjyderne forsøgte sig i denne periode at lukrere på omstillinger og i det 17. spilleminut opstod der en situation, der kunne være blevet farlig, hvis ikke det var for en vågen Daniel Gadegaard.

Målmanden kom nemlig ud af sit felt og fik afværget.

Efter 20 minutters spil faldt opgørets første scoring, da Elias Sørensen blev sendt i dybden.

Alene med Fredericia-målmanden var angriberen iskold, og sikkert sendte han bolden i nettet til 1-0.

Målet gav EfB mere blod på tanden i forhold til de offensive aktioner.

Dog ikke mere end, at gæsterne også bed fra sig, og Gadegaard måtte flere gange hive flotte redninger frem fra kataloget.

Mod slutningen af første halvleg fik Nicklas Strunck en mulighed for øge føringen yderligere, men Fredericia-målmanden var på plads og reddede forsøget tæt under mål.

Kort tid efter var midtbanespilleren aktiv den anden vej, idet Strunck helhjertet kastede sig ned i en bold for at stoppe en Fredericia-omstilling.

Der blev ikke scoret yderligere i de første 45 minutter, der bød på fine EfB-aktioner både defensivt og offensivt.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog tre ændringer i pausen, idet Kasper Kristensen, Patrick Tjørnelund og Tim Freriks blev sendt på banen fra anden halvlegs start.

Tjørnelund skulle vise sig at få en hovedrolle blot to minutter efter startfløjt.

Han fik nemlig masser af tid og plads efter et hjørnespark og med et godt hovedstød kunne backen heade bolden i nettet til 2-0.

EfB’s indskiftede målmand Kristensen blev der brug for nogle minutter efter målet.

Fredericia kom nemlig frem til en stor mulighed med afslutning i feltet, men målmanden kom flot ned og fik med fingerspidserne reddet bolden ud over baglinjen.

I det 65. spilleminut kunne Kristensen dog ikke forhindre en reducering, da Fredericia fik tilkendt et straffespark.

Leonel Montano begik forseelsen, der ikke stod til diskussion, og fra straffesparkspletten var der ingen slinger i valsen.

Ligesom EfB benyttede Fredericia også spilstoppene til at foretage ændringer, hvilket var med til at gøre spillet en anelse langsommeligt fra begge mandskaber.

Intensiteten faldt nemlig gradvist, som kampen skred frem.

EfB brugte dog fortsat bolden fornuftigt, og var gode til at holde den kørende i egne rækker.

10 minutter før tid skulle det dog blive 2-2.

Fredericia fik tilkæmpet sig et frispark et par meter foran feltet, som blev sendt mod mål.

Kristensen på stregen kom godt ned, og fik reddet i første omgang, men var dog nødt til at give en returbold ud i feltet.

EfB-defensiven fik ikke afviklet det i anden omgang, hvorfor en Fredericia-spiller kunne nå frem til den og score sikkert.

Der faldt ikke flere scoringer i kampen, og derfor sluttede det uafgjort.

Lørdag står der point på spil, når OB gæster Blue Water Arena i sæsonpremieren i NordicBet Ligaen. Billetsalget til kampen er i fuld gang.

Esbjerg fB – FC Fredericia 2-2 (1-0)

Målscorere:
20′ 1-0 Elias Sørensen
47′ 2-0 Patrick Tjørnelund
65′ 2-1

23 Lucas From

35′ Mikail Maden (Lucas From)
46′ Kasper Kristensen (Daniel Gadegaard)
46′ Patrick Tjørnelund (Jonas Mortensen)
46′ Tim Freriks (Emil Holten)
68′ Benjamin Hvidt (Nicklas Strunck)
68′ Jesper Lauridsen (Tobias Stagaard)
81′ Frederik Flaskager (Andreas Lausen)
81′ Marcus Hansen (Yacine Bourhane)
81′ Oliver Svendsen (Andreas Troelsen)
81′ Mads Svane (Leonel Montano)
81′ Elias Andersen (Elias Sørensen)