Kampreferat

EfB deler med Kolding i første test

Esbjerg fB pudsede søndag formen af mod Kolding IF, hvor 22 spillere fik minutter i benene. Tim Freriks og Elias Sørensen scorede for EfB i 2-2-opgøret.

Kolding IF bød søndag eftermiddag Esbjerg fB op til dans i sæsonopstartens første træningskamp, der sluttede 2-2. Hjemmeholdet udnyttede medvinden i første halvleg til at score to gange, inden tingene blev vendt på hovedet og først Tim Freriks og dernæst Elias Sørensen med hvert et flot mål var med til at sikre uafgjort.

På den vindblæste bane fik Kolding med medvind i ryggen lagt det første pres.

EfB blev således skubbet tilbage på egen banehalvdel, hvilket holdt målmand Daniel Gadegaard på stikkerne med adskillige boldberøringer i de første minutter.

Paradoksalt kom EfB dog til kampens første reelle målchance efter et frispark begået mod Exauce Boula, der er på prøvetræning.

Franskmanden afdriblede sin direkte modstander, hvorefter han blev nedlagt.

Frisparket tog Breki Baldursson sig af, og han sendte den ind i feltet, hvor der opstod klumpspil, inden en Kolding-spiller tæt under stregen til sidst sparkede væk.

Værterne skulle dog også tilspille sig et par forholdsvist store muligheder i de efterfølgende minutter.

Skarpheden var til EfB’s held dog ikke tilstede.

Efter 20 minutter brændte det for alvor på i EfB’s felt efter et langt indkast.

Først måtte Gadegaard hive en stor redning frem på stregen efter en nedfaldsbold fik lov at blive afsluttet af en Kolding-spiller.

Bolden gik dog i spil igen, hvorefter endnu en modstander kom til afslutning, men Nicklas Strunck var vågen, og fik reddet på stregen.

Efter 23 minutters spil måtte EfB indkassere et mål, da Kolding effektivt igangsatte en omstilling efter et boldtab.

To hurtige pasninger frem i banen var nok til at skabe en overtalssituation, hvor en fin afslutning til sidst gik uden om Gadegaard, der var chanceløs.

Omtrent 10 minutter senere blev det også 2-0 til østjyderne, da en bold på feltkanten på flotteste vis blev kanoneret over i det lange hjørne.

EfB havde det vanskeligt i modvinden, og kort efter var Kolding også tæt på at øge til 3-0, men afslutningen i feltet tog underkanten af overliggeren, inden bolden sprang i spil igen.

Mod slutningen af første halvleg fik EfB bedre fat, og spillet sig frem omkring Kolding-feltet uden, at det dog for alvor blev farligt, og holdene kunne derfor gå til pause efter de første 45 minutter og to mål.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen havde på forhånd varslet hele 10 ændringer fra anden halvlegs start, og kun Baldursson, der også er på prøvetræning, fik lov at blive på banen.

En af de indskiftede spillere var Tim Freriks, der netop er kommet til klubben.

Han markerede sig allerede efter to minutters spil med en fremragende afslutning i luften, hvor det lykkedes angriberen at reducere til 1-2.

Målet var et godt billede på EfB’s start på anden halvleg, for holdet fik langt mere held med de offensive aktioner.

To øvrige indskiftere i form af Leonel Montano og Andreas Lausen arbejdede godt sammen efter knap en times spil.

Førstnævnte brød bolden ved midterlinjen, og satte straks fart på og kom til baglinjen.

Herfra fandt Montano Lausen tæt under mål, men midtbanespillerens afslutning sad lige i handskerne på Kolding-målmanden.

Seneste sæsons EfB-topscorer Elias Sørensen skulle også få en fin mulighed, da han efter et hjørnespark flugtede en bold, som målmanden ikke fik bokset langt nok væk, mod mål.

Angriberens skud gik dog et par meter over.

Kolding havde svært ved at brodere sig igennem EfB-defensiven, men i det 71. spilleminut lykkedes det alligevel.

En flad bold blev sendt ind i feltet, hvor en modstander kom på den, og fik sig vristet fri til afslutning.

Forsøget gik dog i sidenettet.

Med et kvarters tid igen sendte Jesper Lauridsen en flot diagonalbold i retning af feltet, hvilket Elias Andersen havde set.

Den unge offensivspiller kom først på bolden, men blev i efterfølgende sekvens nedlagt af Kolding-målmanden, og dommeren pegede resolut på straffesparkspletten.

Det tog Sørensen sig af og med et forrygende spark helt op i målhjørnet sørgede han for en udligning.

Få minutter før slutfløjt fik EfB alletiders mulighed for at tage en sejr, men godt målmandsspil kom i vejen for en tredje scoring, og derfor sluttede det hele uafgjort.

Kolding IF – Esbjerg fB 2-2 (2-0)

23′ 1-0 Paul Ngongo
32′ 2-0 Casper Jørgensen
47′ 2-1 Tim Freriks
77′ 2-2 Elias Sørensen

11 Emil Holten

46′ Kasper Kristensen (Daniel Gadegaard)
46′ Patrick Tjørnelund (Jonas Mortensen)
46′ Andreas Troelsen (Emel Omerovic)
46′ Jesper Lauridsen (Tobias Stagaard)
46′ Leonel Montano (Mads Svane)
46′ Mikail Maden (Yacine Bourhane)
46′ Andreas Lausen (Nicklas Strunck)
46′ Elias Andersen (Exauce Boula)
46′ Elias Sørensen (Frederik Flaskager)
46′ Tim Freriks (Emil Holten)
63′ Malthe Kristensen (Breki Baldursson)