EfB delte med Helsingør i sæsonens sidste kamp

Esbjerg fB færdiggjorde onsdag sæsonen med en underholdende 2-2-kamp hjemme på Blue Water Arena mod FC Helsingør. Dalügge og Ankersen sørgede for EfB’s mål i en kamp, der samtidig bød på et flot farvel til Rodolph Austin.

Sæsonen sluttede onsdag aften i 1. division, og Esbjerg fB lukkede ned med en underholdende, da holdet spillede 2-2 mod FC Helsingør. Dalügge og Ankersen sørgede for en 2-0-føring i anden halvleg, inden nordsjællænderne udlignede kort efter.

Kampen åbnede med to fremadrettede mandskaber, der begge ville ud over stepperne fra første minut, hvilket resulterede i en livlig åbning.

Efter en lille håndfuld minutter opstod opgørets første chance, da Zean Dalügge i feltet kom til en hovedstødsafslutning efter et indlæg af Patrick Egelund.

Angriberens forsøg manglede dog lige den sidste præcision, og gik derfor forbi fjerneste opstander.

Gæsterne ville dog også spille med, og lykkedes med at skabe et par situationer omkring EfB’s felt uden den stor effekt.

Efter godt et kvarter blev Mads Larsen nedlagt på feltkanten ulovligt, og dommeren fløjtede frispark.

Jakob Ankersen tog sig af forsøget, men midtbanespillerens skud strøg en meters penge over mål.

Helsingør tilspillede sig i det 23. spilleminut en god chance i EfB’s felt.

Nordsjællænderne kombinerede sig fint igennem i højre-siden, hvor der til sidst blev sendt en hård, flad bold ind foran mål. Her dukkede en modstander op, og fik foden på til skud fra tæt hold, men heldigvis for målmand Mads Kikkenborg og holdkammeraterne gik forsøget langt over.

Kort tid efter var det i den anden ende, der blev skabt en god mulighed, som der stod Egelund på.

Kantspilleren løb sig i en gunstig position foran feltet, hvor han fik masser af tid og plads til at trykke af direkte mod mål.

Den fine afslutning gav problemer til Helsingør-målmanden, der måtte redde i anden omgang.

Det efterfølgende angreb stod gæsterne for, og et godt indlæg med tilhørende hovedstødsafslutning tvang Kikkenborg til en flot redning med hjælp fra overliggeren.

Mod slutningen af første halvleg faldt tempoet en anelse, og begge mandskaber lavede en række uprovokerede fejl, der vanskeliggjorde de fremadrettede intentioner.

Efter pausen var EfB atter aggressive på banen, og holdet udnyttede momentum til at score to gange inden for et par minutter.

Først var det Dalügge, der i en en-mod-en-situation med målmanden kunne sende bolden i nettet til 1-0 efter oplæg af Phun Mang.

Kort efter gjorde Ankersen det til 2-0, da han flot flugtede en nedfaldsbold i nettet til stor jubel for de fremmødte tilskuere.

Nicklas Strunck var efter en times spil også tæt på at melde sig ind i kampen som målscorer, men den hårdtarbejdende midtbanespiller måtte se sin afslutning fra 20 meter tage stolpen og gå ud over baglinjen.

I stedet for 3-0 til EfB lykkedes det Helsingør at reducere til 1-2 i en situation, hvor Kikkenborg var prisgivet på afslutningen fra kort afstand.

Fem minutter senere, i det 67. minut, blev det også 2-2 på en stort set identisk scoring med den første.

De to scoringer imod slog dog ikke EfB ud af kurs, og holdet fortsatte lystigt med at angribe gæsterne.

Indskiftede Mads Borchers kom således til en afslutning i en god position i feltet med godt et kvarter igen, men kantspillerens flade skud mod fjerneste målhjørne manglede lige et par meter for at gå inden for rammen.

I slutminutterne krævede fansene med sang at få Rodolph Austin på banen til sin sidste kamp i EfB-trøjen, og vikarierende cheftræner Lars Vind valgte da også at indskifte jamaicaneren efter 84 minutter.

I samme ombæring blev 18-årige Marcus Kristensen også sendt på banen til sin debut. Midtbanespilleren gør sig til daligt på U19-holdet, og har en fortid i Næsbjerg RUI.

Kristensen kom kort efter sin entre til en afslutning fra kanten af feltet, men drengedrømmen om at blive matchvinder udeblev dog, da målmanden samlede bolden op.

Der blev ikke scoret yderligere, og EfB lukkede dermed sæsonen ned med en underholdende kamp på trods af resultatet.

Esbjerg fB – FC Helsingør 2-2 (0-0)

Målscorer:
53′ 1-0 Zean Dalügge
55′ 2-0 Jakob Ankersen
62′ 2-1 Oliver Kjærgaard
67′ 2-2 Oliver Kjærgaard

45 Zean Dalügge

65′ Marcus Hansen (Patrick Egelund)
65′ Mads Borchers (Phun Mang)
77′ Lasha Parunashvili (Jeppe Brinch)
85′ Rodolph Austin (Viktor Tranberg)
85′ Marcus Kristensen (Zean Dalügge)