EfB dukket af Hvidovre

Esbjerg fB måtte torsdag se sig besejret i årets sidste kamp, da det på udebane mod Hvidovre IF blev til et 0-2-nederlag. Elias Sørensen brændte et straffespark efter to minutter.

Årets sidste kamp i NordicBet Ligaen for Esbjerg fB sluttede ikke med det ønskede udfald torsdag aften, idet det på Pro Ventilation Arena i Hvidovre blev til et 0-2-nederlag. EfB fik ellers en god mulighed for tidlig føring, da holdet fik tilkendt et straffespark efter kort tid, men Elias Sørensen brændte, og så scorede Hvidovre IF, hvilket cementerede nederlaget.

EfB fik den bedste start på opgøret, og allerede efter to minutters spil fik holdet den største mulighed af dem alle, da dommeren fløjtede et straffespark.

Mads Larsen kom først på en frispilning ind i feltet, og Hvidovre-målmanden blev tvunget til at nedlægge midtbanespilleren, der havde taget et fikst træk forbi.

Elias Sørensen viste ansvar, og tog straks bolden til sig og gjorde klar til at eksekvere fra 11 meter.

Angriberens præcision svigtede dog, og EfB-holdet kunne se målmanden gå til den rigtige side og redde.

Anderledes skarphed var der i den anden kort efter, da Hvidovre kunne bringe sig foran med 1-0.

Hjemmeholdet broderede sig igennem i EfB’s højre side, inden bolden til sidst endte midt i feltet, hvor der opstod klumpspil.

Mellem venner og fjender dukkede en rødklædt spiller op, og uden problemer kunne han hamre føringen i nettet bag en chanceløs debutant på stregen i form af Jesper Sørensen.

Trods den livlige start og efterfølgende modgang lod EfB sig ikke slå ud.

De blå-hvide forsøgte med pasninger langs jorden at true værternes bagkæde og rykke den ud af position, hvilket lykkedes adskillige gange.

Tættest på en udligning var dog efter et hjørnespark, da Isak Olafsson steg til vejrs og kom først på bolden.

Islændingens hovedstød sneg sig dog lige akkurat forbi nærmeste opstander.

Hvidovre kom også til et par halve muligheder, men banens beskaffenhed sammenkoblet med manglende kvalitet gjorde, at der blev ikke scoret yderligere inden pausen.

En pause cheftræner Roland Vrabec brugte på at tale med sine spillere og ikke foretage nogle ændringer.

Hvidovre kom bedst ud til anden halvleg, og fik truet EfB et par gange i løbet af det første kvarters tid.

Som konsekvens af dette valgte Vrabec at gå over til at spille med fire i bagerste geled og skubbe Viktor Tranberg frem på midten.

Det gav kortvarigt lidt mere boldbesiddelse fremme på banen.

De gode takter fik sig dog et alvorligt knæk i nøden få minutter senere, da Hvidovre øgede til 2-0 på et straffespark.

EfB mistede bolden i et angreb, og hjemmeholdet satte straks en omstilling ind.

Bolden endte for fødderne af en angriber på kanten af feltet, og han trykkede med det samme af mod mål. Undervejs derind ramte bolden Jonas Mortensen på armen, og dommeren pegede med det samme på straffesparkspletten.

Sørensen på stregen kunne ikke gøre noget ved den sikre eksekvering.

Emil Holten og Steven Simpson blev som modreaktion begge sendt på banen i jagten på en hurtig reducering, der måske kunne bringe spænding ind i opgøret om slutresultatet.

Tættest på en scoring var Larsen, der fik sendt et skud mod mål, men måtte se sidenettet tage fra.

I slutminutterne udeblev det ønskede pres mod Hvidovre-målet samtidig, og dermed var kampen reelt afgjort.

EfB-spillerne kunne derfor efter 94 minutter gå i omklædningsrummet og klæde om med en trist fornemmelse for sidste gang i 2021.

Hvidovre IF – Esbjerg fB 2-0 (1-0)

7′ 1-0 Fredrik Carlsen
64′ 2-0 Markus Lindberg

7 Elias Sørensen

70′ Emil Holten (Elias Sørensen)
74′ Steven Simpson (Jonas Mortensen)