Klub

EfB E-sport tager til Finals for at gøre en forskel

På onsdag d. 17. april afholdes der Finals i eSuperligaen, og EfB E-sport er med i feltet og blandt de otte bedste FIFA-hold i Danmark. Spillerne Christian Lillebæk og Lasse Bækkelund møder de forsvarende mestre fra Brøndby eSport i første runde.

Når der onsdag omkring middagstid fløjtes op til det store FIFA-finalestævne i KB Hallen, Finals, er det med EfB E-sport som deltager i jagten på det eftertragtede danmarksmesterskab og de i alt 365.000 præmiekroner – heraf 180.000 kr. til den samlede vinder.
EfB E-sport sluttede nemlig sæsonen som nummer fem i grundspillet i eSuperligaen, og var dermed blandt de otte hold, som kvalificerede sig til den store finalerunde, hvor modstanderen i første runde er sidste års vindere fra Brøndby eSport.
Før sæsonen blev EfB E-sport ikke spået store chancer, idet holdet blev seedet som nummer 13 ud af 14. Derfor ser Christian Lillebæk ekstra meget frem til sæsonfinalen onsdag, hvor han sammen med holdkammeraten Lasse Bækkelund skal forsøge at gå hele vejen.
Tiltroen til os var før sæsonen ikke stor blandt eksperterne, så det har været fedt at modbevise kritikerne. Lasse og jeg har haft en god kemi, og vores spil har fungeret godt. Vi har været gode til at slå til på de rigtige tidspunkter, og det har båret os frem til finalen onsdag, siger han.
Han tror på, at EfB E-sport kan lave et rigtig godt resultat i KB Hallen, men erkender, at modstanden bliver hård allerede fra første fløjt.
– Vi arbejder i øjeblikket på nogle nye taktikker, som forhåbentligt kan overraske Brøndby i første runde og bringe os videre til semifinalen. Presset er samtidig større på Brøndby end på os, så det vil vi også forsøge at udnytte til vores fordel. Vi tager ikke til København for blot at være med, siger Christian Lillebæk.
Hos EfB er adm. direktør Brian Bo Knudsen glad for, at EfB E-sport konkurrerer med de bedste klubber i FIFA.
– I ”den rigtige Superliga” er vi med helt fremme, så at vi også er det i eSuperligaen er kun glædeligt. Alle grene af klubben arbejder målrettet og hårdt, og det er det, vi ser resultaterne af nu. Vi håber på, at EfB E-sport kan slå Brøndby onsdag, og fodboldholdet kan gøre det torsdag på Blue Water Arena, siger han.
Kampene kan ses på Canal 9 og streames gratis på dplay fra kl. 13.00.