Kampreferat

EfB er tilbage på sejrssporet med sikker sejr

Esbjerg fB kom torsdag tilbage på sejrssporet, da holdet hjemme uden det store besvær slog Middelfart BK med 5-2. Elias Sørensen, Leonel Montano, Emil Holten og Mikail Maden fordelte målene imellem sig.

Der var ingen slinger i valsen torsdag aften på Blue Water Arena for Esbjerg fB, der slog Middelfart BK med 5-2. Holdet førte 2-0 ved pausen, og kom også foran med 4-0 i anden halvleg, hvorfor der reelt ingen spænding var om udfaldet i store dele af opgøret.

Begge hold kom godt ud af starthullerne og frem over stepperne.

Fynboerne fik umiddelbart den bedste spillemæssige start, og fik sig flyttet ind i EfB-feltet et par gange inden for de første minutter, hvilket tvang defensiven til at være på dupperne.

Helt farligt blev dog ikke, og EfB kunne langsomt arbejde sig længere frem på banen.

Det gav pote efter 18 minutters spil, da et effektivt omstillingsspil gav Elias Sørensen muligheden for at afslutte fra distancen.

Med et godt skud fra små 20 meter udplacerede han nemlig Middelfart-målmanden fuldstændig ved at sende bolden op i det ene målhjørne.

Scoringen gav EfB det rette rygstød til at fortsætte med at angribe, og det gav nok engang gevinst.

I det 27. spilleminut stormede holdet atter frem, og bolden landede for fødderne af Leonel Montano, der kom blæsende op ad sin venstre sidelinje.

Med et hårdt, præcist skud mod mål lykkedes det således Montano at sende bolden i nettet og øge til 2-0.

På trods af den komfortable føring fortsatte EfB-mandskabet ufortrødent med at angribe og med lidt større skarphed, kunne holdet også have øget til 3-0.

Omvendt fik Middelfart også en mulighed for at reducere inden pausen, da EfB blev spillet i undertal ved en sekvens i feltet, der endte med frit skud fra god position.

Heldigvis kom Con Ouzounidis i vejen, og fik blokeret ud over baglinjen.

EfB kunne derfor gå i omklædningsrummet og tale om, hvordan anden halvleg skulle gribes an i forhold til at få fjernet al spænding om den endelige pointfordeling.

Og det gjorde holdet godt, for der var ikke engang spillet et minut af anden halvleg, inden det blev 3-0.

Nicklas Strunck drev bolden frem midt på banen, og spillede Mikail Maden, der havde taget et godt løb ind i feltet, fri.

Midtbanespilleren sendte straks en aflevering tværs gennem feltet til Emil Holten, der scorede et af karrierens lettere mål, og reelt afgjorde kampen.

Det fik dog ikke EfB til at læne sig tilbage og trække i håndbremsen, for spillerne kæmpede ufortrødent videre i jagten på yderligere mål.

Efter 57 minutter fik EfB tildelt den største mulighed af dem alle for at øge føringen yderligere, da Andreas Lausen blev nedlagt i feltet.

Dommeren pegede resolut på straffesparkspletten, og Sørensen tog bolden til sig.

Med største sikkerhed udplacerede han køligt Middelfart-målmanden, blev dobbelt målscorer og øgede til 4-0.

Kort tid efter var det også tæt på at blive 5-0, da Maden sendte en afslutning afsted, men nordmanden måtte se bolden prelle af på fjerneste stolpe.

Med alt under kontrol og stor spillemæssig dominans lå det derfor ikke i kortene, at gæsterne skulle på tavlen, men det var ikke desto mindre, hvad der skete.

Et simpelt angreb og et tværbold i feltet til en umarkeret Middelfart-spiller gjorde, at Lukas Jonsson på stregen ikke kunne stille noget op, og måtte hente bolden ud ad nettet.

Det sidste mål var dog ikke scoret endnu, for det skulle også blive 5-1 til EfB.

Indskiftede Bardhec Bytyqi driblede sig godt igennem feltet til afslutning efter en frispilning af Jesper Lauridsen.

Bolden havde kurs mod nettet, men blev sparket væk på stregen.

Dog ikke længere væk end, at Maden stod klar til at samle op og resolut sparke i mål.

Med fire mål oppe skulle tiden herfra blot gå for det velspillende EfB-hold.

I overtiden lykkedes det Middelfart at reducere yderligere en gang, men det forblev kosmetisk, og EfB kunne derfor køre tre fortjente point ind på kontoen.

Næste opgave for EfB er fredag d. 26. april kl. 19.00 på Blue Water Arena, hvor modstanderen er Aarhus Fremad.