Kampreferat

EfB er videre i pokalturneringen

Esbjerg fB spillede sig tirsdag videre i Oddset Pokalen, da holdet på udebane mod Nibe BK vandt med 2-1. Der var debut til U19-spillerne Elias Andersen og Cornelius Nørgaard undervejs.

Selvom det på forhånd lignede en overkommelig opgave for Esbjerg fB at sikre avancement i Oddset Pokalen, måtte holdet arbejde hårdt for sejren på udebane mod Serie 2-holdet Nibe BK. EfB viste sig dog som det klart bedste hold, og vandt således med 2-1 på straffesparksscoringer af først Bardhec Bytyqi og dernæst Andreas Lausen.

Fra første minut var der den forskel på de to hold, som der burde og skulle være, og EfB tog ikke overraskende initiativet med det samme.

Det gav et massivt spilovertag på Nibe-banehalvdelen uden, at det dog kastede de oplagte scoringsmuligheder af sig.

Da der var spillet knapt et kvarter driblede Bardhec Bytyqi sig godt igennem feltet, inden han blev nedlagt med ulovlige metoder.

Kampens dommer pegede med det samme på straffesparkspletten, og Bytyqi var sikkerheden selv fra pletten, og kunne bringe EfB foran med 1-0.

Lykken varede dog kort, for et par minutter senere lykkedes det nordjyderne at udligne til 1-1.

Et hjørnespark blev sendt ind i feltet, og mellem venner og fjender dukkede en modstander flot op og fik headet bolden i nettet bag Daniel Gadegaard, der kun kunne se til.

På dette tidspunkt lykkedes EfB ikke med spillet som ønsket, og U19-angriber Elias Andersen med en fortid i SGI blev derfor sendt på banen efter en god halv time til sin officielle debut.

Han faldt fint ind på holdet frem mod pausen.

EfB kom udmærket ud til de sidste 45 minutter, og anden halvleg var ikke ret gammel, da endnu en debutant blev sendt på banen i form af offensivspilleren Cornelius Nørgaard, der har fået sin fodboldopdragelse i samarbejdsklubberne Bække SF, Vejen SF og Andrup IF.

Det var dog hans U19-holdkammerat Andersen, der kom tættest på at score, men han måtte se stolpen stå i vejen.

Et lille kvarter før tid fik EfB så langt om længe udbytte af anstrengelserne, da endnu en ulovlig forseelse i feltet blev begået.

Denne gang tog Andreas Lausen sig af sparket, og han var ligeså sikker, som Bytyqi tidligere, og kunne derfor gøre det til 2-1 til EfB.

I de døende minutter hev Nibe-målmanden flere store redninger frem, men ind ville bolden ikke.

Der blev ikke scoret flere gange, og EfB sikrede sig dermed avancement i turneringen, og er således med i bowlen, når der trækkes lod til næste spillerunde.

Søndag går det løs på Blue Water Arena, hvor EfB tager imod Nykøbing FC. Billetsalget til det opgør er i fuld gang.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo