EfB færdige i Europa efter 0-0

Esbjerg fB formåede ikke at vinde over Shakhtyor Soligorsk i returkampen på Blue Water Arena torsdag aften, og dermed sluttede det europæiske eventyr i 2. kvalifikationsrunde. Kampen endte 0-0.

Esbjerg fB var pisket til at vinde med minimum to overskydende mål i ordinær spilletid i returkampen i 2. kvalifikationsrunde i Europa League mod hviderussisske Shakhtyor Soligorsk. Trods en massiv overvægt i spil og chancer lykkedes det ikke EfB at komme på måltavlen, og kampen endte derfor 0-0.
EfB kom aggressivt ud til kampen mod et defensivt-orienteret hviderussisk mandskab, og i løbet af de første 10 minutter blev det til flere gode angreb.
Efter et kvarters spil forsøgte en veloplagt Adrian Petre sig fra distancen med et fint forsøg mod mål. Målmanden kunne ikke holde skuddet, og bolden gik i spil igen, inden en modstander sendte den ud over baglinjen.
Med et Shakhtyor Soligorsk-hold langt tilbage på banen havde EfB god tid til at bygge angrebene op, og spillet flød fint over begge kanter suppleret med stærke sideskift fra især Rodolph Austin.
I det 35. minut var Petre igen tæt på efter et langt indkast. Viktor Tranberg kom først på bolden, og fik den flot snittet videre ind i feltet, hvor rumæneren dukkede op tæt under mål. Uheldigvis kom en hviderussisk fod i vejen i skudøjeblikket, og bolden strøg langt over mål.
I den anden ende var Shakhtyor Soligorsk sjældne gæster, og bortset fra et tamt skudforsøg kort før pausen havde Jeppe Højbjerg intet at lave i EfB-målet.
Efter pausen kom EfB atter flyvende ud, og efter blot et par minutters spil kom Pyry Soiri til baglinjen og fik sendt en god bold ind foran. Men igen kom en hviderussisk fod i vejen.
Shakhtyor Soligorsk fortsatte samtidig den defensive stil, og med 11 mand konstant på egen banehalvdel var overtaget overladt til EfB.
Efter godt en times spil tog cheftræner John Lammers da også konsekvensen af den hviderussiske tilgang til kampen. Angriber Yuri Yakovenko og offensivspiller Mark Brink blev sendt på banen i stedet for Nicklas Røjkjær og forsvarsgeneral Rodolph Austin.
Med alle kræfter sat ind på en 1-0-føring blev EfB-spillerne båret frem af de medlevende tilskuere på Blue Water Arena.
Efter 70 minutter var Adrian Petre igen tæt på efter flot og direkte spil mellem Daniel Anyembe og Mark Brink. Sidstnævnte sendte en god bold ind foran, hvor Petre i fri position tæt ved straffesparkspletten afsluttede første gang. Rumæneren mistimede dog afslutningen, og bolden strøg langt over mål.
Som minutterne gik sendte EfB flere og flere lange bolde frem i banen, hvilket desværre passede hviderusserne bedst.
10 minutter før tid kom Joni Kauko dog frem til en stor chancen. Mathias Kristensen sendte en fin bold ind i feltet, som finnen lige akkurat ikke fik træf nok på tæt under mål, og derfor endte det med et målspark.
Fem minutter før tid var Yuri Yakovenko tæt på, men ukraineres fine hovedstød tog overliggeren, inden målmanden samlede den op.
I overtiden ramte EfB atter tværribben, og det blev symptomatisk for kampen. Tættere på kom EfB nemlig ikke, og dermed sluttede det europæiske eventyr, før det reelt begyndte.

Esbjerg fB – Shakhtyor Soligorsk 0-0 (0-0)
9. Adrian Petre
62′ Mark Brink (Rodolph Austin)
62′ Yuri Yakovenko (Nicklas Røjkjær)
71′ Pyry Soiri (Mathias Kristensen)