EfB færdige i Sydbank Pokalen efter 0-1-nederlag

Esbjerg fB formåede ikke at spille sig videre i Sydbank Pokalen onsdag aften, idet holdet på udebane mod Nykøbing FC tabte med 0-1. Kampens mål faldt midtvejs i anden halvleg.

Nykøbing FC på hjemmebane blev endestationen for Esbjerg fB i denne sæsons udgave af Sydbank Pokalen, idet falstringerne var skarpest foran mål og kunne fejre en sejr på 1-0.
Kampen åbnede i et stille tempo, hvor holdene brugte de indledende minutter på at se hinanden an.
Hjemmeholdet fik skabt et lille overtag, hvor Jeppe Højbjerg et par enkelte gange måtte være vaks på stregen og afvise tilnærmelserne.
Efter et lille kvarters spil stemplede EfB for alvor ind i kampen i en situation, hvor Viktor Tranberg med en flot tværpasning ud til Clinton Antwi fik skabt en overtalssituation i venstre-siden.
Den hurtige back spillede straks Mads Larsen, som sendte bolden ind over, hvor Yuriy Yakovenko fik sat hovedet på. Desværre for ukraineren sneg bolden sig lige akkurat forbi den ene opstander.
Herfra dominerede EfB i den efterfølgende periode, hvor også Mathias Kristensen kom til en fornuftig mulighed fra feltkanten. Afslutningen manglede dog den sidste præcision, og Nykøbing-målmanden kunne derfor parere bolden ud over baglinjen.
Nykøbing bed primært fra sig på omstillinger, og efter 26 minutter var det tæt på at gå galt for EfB.
Jonas Mortensen blev overløbet på backen af en angriber, som resolut hamrede bolden mod mål fra tæt hold. Kun en kæmpe-redning af Højbjerg forhindrede således en føring til værterne.
Efter en halv times spil var det Jakob Ankersen til at afslutte et angreb, da han fra kanten af feltet sparkede på mål.
Men også Ankersen måtte sande at forsøget manglede den sidste præcision.
Et par minutter før pausen måtte EfB foretage den første indskiftning, da Yakovenko desværre måtte forlade banen med en skade.
Ukraineren gav alt i en duel med Nykøbing-målmanden, der også måtte lade sig udskifte, og det gjorde, han ikke kunne spille videre.
Cheftræner Olafur Kristjansson sendte straks Zean Dalügge på banen, og han nåede at deltage i et par fine aktioner, inden dommeren fløjtede de første 45 minutter af.
Fra starten af anden halvleg stod der EfB på begivenhederne, idet holdet pressede Nykøbing langt tilbage i banen.
Hjemmeholdet stod dog godt i bagkæden, og fortjente stor ros for ikke at åbne op for de oplagte scoringsmuligheder.
EfB var derfor farligst, når der blev skudt udefra, og det forsøgte Ankersen sig med efter få minutter, men der manglede lige en halv meters præcision.
I Højbjergs målfelt brændte det ikke ret ofte på, og når det gjorde, så var målmanden vågen, som da han hev en flot fodparade frem efter et skud fra spids position.
Efter godt en times blev Mortensen og Kristensen ofret til fordel for friske kræfter i form af Daniel Anyembe og Nicklas Strunck, hvilket tilførte EfB ny energi og boldbesiddelse på Nykøbing-banehalvdelen.
Derfor var det da også en spand kold vand i hovedet på EfB, da det efter 66 minutter blev 1-0 til Nykøbing.
Hjemmeholdet stak afsted i en omstilling, og bolden blev ført frem i EfB’s venstre-side. Da angrebet ramte målfeltet, blev der taget et enkelt træk mere, inden der resolut blev hamret i nettet via overliggeren og uden chance for Højbjerg.
Scoringen imod fremtvang et stort pres for den udligning, der ville sende kampen i forlænget spilletid, og det gav plads bagude.
Således måtte Højbjerg hive endnu en god redning frem 10 minutter før tid, da han i en en-mod-en-situation trak det længste strå.
I slutminutterne forsøgte EfB alt, og spillet blev mere primitivt, og Tranberg blev blandt andre sendt helt frem til at tage duellerne.
Trods ihærdige tilnærmelser lykkedes det ikke at score, og EfB måtte derfor forlade Sydbank Pokalen.
Næste kamp for EfB er i 1. division søndag d. 22. november, hvor Skive IK kommer på besøg på Blue Water Arena.

Nykøbing FC – Esbjerg fB 1-0 (0-0)
66′ 1-0 Sebastian Koch
23 Yuriy Yakovenko
45′ Zean Dalügge (Yuriy Yakovenko)
61′ Daniel Anyembe (Jonas Mortensen)
61′ Nicklas Strunck (Mathias Kristensen)
77′ Simon Bækgård (Mads Larsen)
77′ Jeppe Brinch (Christian Køhler)