EfB fik værdifuldt point i Horsens

Esbjerg fB viste stærk moral, da holdet mod AC Horsens på udebane i det femte overtidsminut fik udlignet til 1-1.

Joni Kauko eksekverede sikkert fra straffesparkspletten i det 96. minut, og sikrede dermed Esbjerg fB et vigtigt 1-1-resultat på udebane mod AC Horsens.
Hjemmeholdet indledte kampen bedst, og allerede efter et par minutters spil blev den første store chance skabt. Et Horsens-hjørnespark blev slået ind i de forreste område, hvor der blev headet mål. Heldigvis for EfB gik forsøget snert forbi den ene opstander.
EfB kunne ikke få spillet til at fungere, og måtte i kampens indledning parere ordre fra Horsens.
Således viste Horsens sig suverænt stærkest i disciplinen luftdueller. EfB formåede ikke at holde bolden kørende på jorden i længere perioder, hvilket passede hjemmeholdet aldeles glimrende.
Efter 20 minutter skabte EfB den første chance. Anfører Markus Halsti sendte en lang bold op mod feltet, hvor Adrian Petre fikst spillede videre første gang til Mathias Kristensen, der afsluttede med en halv-flugter. Desværre manglede skuddet både saft og kraft, og Horsens’ målmand kunne uden problemer samle op.
Et lille kvarter og en masse dueller senere blev det 1-0 til Horsens. Fra kanten blev der sendt et indlæg ind i EfB-feltet, som Jeppe Højbjerg boksede væk. Uheldigvis blev bolden sendt fladt retur, og tæt under mål dukkede en gul mand op, og let kunne han styre scoringen i hus.
Med Horsens foran og i kontrol blev der ikke scoret yderligere i de første 45 minutter.
Efter pausen kom EfB langt bedre ud, og inden for de første 10 minutter havde holdet tilspillet sig adskillige gode muligheder ved både Mohammed Dauda, Lasha Parunashvili og Mathias Kristensen, men fælles for dem alle var sigtekornet ikke indstillet skarpt nok.
Claus Nørgaard valgte efter knap en time at skifte Joni Kauko ind, og kort efter blev Yuriy Yakovenko det samme i bestræbelserne på at bringe mere fysik helt fremme. Førstnævnte skulle senere få en hovedrolle.
Herefter fulgte et solidt EfB-tryk på Horsens-målet, og efter 66 minutter burde udligningen være faldet.
Mathias Kristensen kom fint til baglinjen, hvorfra han sendte et resolut indlæg mod mål, som Horsens’ målmand kun kunne halvklare. Yakovenko var over returen, og fik den skubbet tilbage til Kristensen, som traf den forkerte beslutning, og valgte at lobbe bolden direkte i hænderne på målmanden.
I det sidste kvarter var der tale om spil til et mål, og som minutterne gik blev EfB-spillet mere og mere primitivt med lange bolde frem i banen, hvor Rodolph Austin til sidst lå som angriber.
Få sekunder før tid, i det 96. spilleminut, pegede dommer Jakob Kehlet på pletten efter en situation, hvor en Horsens-spiller havde hånd på.
Kauko tog ansvar, greb bolden og eksekverede stensikkert fra 11-meterpletten til slutresultatet 1-1.

AC Horsens – Esbjerg fB 1-1 (1-0)
32′ 1-0 Rune Frantsen
90+6′ 1-1 Joni Kauko (straffe)
9. Adrian Petre
54′ Joni Kauko (Mohammed Dauda)
62′ Yuriy Yakovenko (Adrian Petre)
82′ Jeppe Brinch (Pyry Soiri)