Førstehold

EfB henter finsk talent

Efter at have hentet den 15-årige Nicolai Vistisen i sidste uge, har EfB i denne uge hentet endnu et stortalent. Til januar tiltræder den 16-årige finske ungdomslandsholdsspiller Noah Nurmi, der er hentet hos de finske ungdomsmestre Käpylän Pallo, på en langvarig kontrakt, hvor han bliver samtidig bliver en del af et internationalt uddannelsesmiljø på Rybners.

– Noah Nurmi fangede vores opmærksomhed I UEFA Youth League-kampene mod Käpylän Pallo, forklarer sportsdirektør Ted van Leeuwen.
– Han passer perfekt ind i vores planer for den næste generation. En forsvarsspiller, som er gode venner med bolden, og som også kan spille som defensiv midtbanespiller. God i forsvarspillet og god til at bygge spillet op. Som anfører på de finske ungdomslandshold har der været en del interesse for Noah fra specielt Tyskland og Italien, og normalt er den her slags spillere udenfor vores rækkevidde, men vi har inviteret Noah og familien til Esbjerg. De faldt for byen og projektet, og heldigvis har Käpylän Pallo været yderst samarbejdsvillige.
Noah Nurmi starter på U19-holdet under træner Lars Vind, hvor han bliver del af særdeles talentfuld gruppe, som vandt det danske mesterskab i sæsonen 2016/17 og senest vandt det Skandinaviske Mesterskab i starten af december i Göteborg.
– At lære at vinde er en del af spillernes uddannelse, men ikke et mål i sig selv. Målet er at skabe talenter, som kan blive en del af førsteholdet, og derfor er det vigtigt for os at skabe et skyggehold frem mod 2020, så vi har dem klar, siger Ted van Leeuwen, der pointerer at nutiden og fremtiden går hånd i hånd i Esbjerg.
Målmand Jeppe Højbjerg er udtaget til Ligalandsholdets tur til Abu Dhabi i begyndelsen af januar.
Mads Zaar (U16), Mads Larsen (U17), Mads Kikkenborg, Oliver Olsen og Patrick Egelund (U19) rejser med ungdomslandsholdene til Cypern fra den 12.-19. januar.
Jacob Lungi Sørensen, Anders Dreyer, Mark Brink og Daniel Anyembe har fået debut for U20-landsholdet i efteråret.
Jonas Mortensen er med omkring U17-landsholdet.
Simon Bækgård, Emil Ankersen og Mads Larsen har fået debut på førsteholdet i denne sæson.
Adrian Petre er som 19-årig allerede på Rumæniens U21-landshold.
Hjemmedyrkede spillere som Mathias Kristensen og William Møller starter regelmæssigt inde på førsteholdet.
Jeppe Schultz og Klaus Moesgaard er ude med skader, men er også en del af fremtiden.
– Det er allerede 19 spillere, og der er endnu flere unge spillere, som banker på. Og så har vi ikke engang nævnt Andres Schetino (23 år), Lasha Parunashvili (24), Emmanuel Oti Essigba (21), Yuiry Yakovenko (24) Marco Lund (21) eller Jeppe Brinch (22). De er alle en del af førsteholdet, men også meget unge. Fremtiden ser lys ud for EfB, fastslår sportsdirektør Ted van Leeuwen.

Næste Hjemmekamp
fredag d. 26. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo