Akademi

EfB henter U19-spiller i FCM

Esbjerg fB har skrevet en længerevarende aftale frem til sommeren 2025 med U19-forsvareren Malthe Bøndergaard, der kommer til fra FC Midtjylland, hvor han har været anfører på klubbens U17-hold.

Esbjerg fB og Malthe Bøndergaard er blevet enige om betingelserne for et samarbejde, og U19-forsvarsspilleren har underskrevet en kontrakt gældende frem til sommeren 2025. Han skifter transferfrit fra FC Midtjylland med øjeblikkelig virkning.

17-årige Malthe Bøndergaard startede oprindeligt i samarbejdsklubben BK Klitten i Hvide Sande, inden han tog til Ringkøbing IF og dernæst FCM. I sin tid hos midtjyderne var Bøndergaard anfører, ligesom han opnåede 12 kampe på diverse ungdomslandshold.

Talentchef Anders Brynaa er begejstret over tilgangen af den stærke forsvarsspiller, og ser frem til at se ham i EfB´s miljø.

– Da det blev en mulighed for os at tilknytte Malthe Bøndergaard, forfulgte vi den, fordi der er tale om en rigtig dygtig spiller med store lederegenskaber. Vi er ikke i tvivl om, at han vil blive en markant figur i midterforsvaret på vores U19-hold. Udover at være dirigerende i sit spil, hvilket hans tid som anfører i både FCM og på landsholdene indikerer, så har Malthe også nogle stærke spidskompetencer i sit duel- og pasningsspil. Vi tror og håber på, at han kan gå hele vejen og blive førsteholdsspiller i EfB, siger han.

Hovedpersonen er tilfreds med sit klubskifte, og fortæller om sine ambitioner.

– Jeg glæder mig over nu at være EfB-spiller. Jeg har fået et rigtig godt indtryk af klubben, faciliteterne og trænerne, og den pakke jeg er blevet præsenteret for, er meget spændende. EfB er en stor og ambitiøs klub, og det tiltaler mig meget, for jeg har en klar målsætning om at gå ind på U19-holdet og markere mig. Dernæst er det et mål for mig at komme med omkring førsteholdet og forhåbentligt en dag gøre mig gældende til spilletid på Blue Water Arena, siger han.

Ved siden af fodbolden fortsætter Bøndergaard sin HHX-uddannelse på Rybners Gymnasium.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo