Kampreferat

EfB kører Thisted over og vinder 5-1

Esbjerg fB cementerede søndag den gode sæsonstart med yderligere tre point, da holdet på Blue Water Arena slog Thisted FC med overbevisende 5-1 på trods af, at gæsterne kom foran.

Den fjerde sejr af fire mulige i 2 division til Esbjerg fB kom i hus søndag eftermiddag, da holdet på trods af startvanskeligheder mod Thisted FC arbejdede sig godt tilbage, og vandt med hele 5-1 på mål af fem forskellige målscorere.

EfB åbnede kampen med en overvægt i boldbesiddelse uden, at det dog kastede åbenlyse chancer af sig.

Gæsterne stod lavt i banen, men satsede helhjerte på standardsituationer, når disse opstod, og da muligheden bød sig efter et lille kvarters spil resulterede det sig også i en scoring.

En nedfaldsbold i feltet blev således effektivt omsat til en scoring, men 0-1 fik ikke EfB til at vakle, og inden der var spillet 45 minutter havde holdet scoret tre gange.

Først var det Emil Holten, der var på pletten, da han fra kort afstand sikkert udplacerede den ellers velspillende Thisted-målmand efter et fremragende indlæg af Mathias Jørgensen.

Blot seks minutter senere blev det 2-1 til EfB ved Leonel Montano.

Backen havde taget et godt løb med frem i banen, og da han pludselig var fri ved bagerste stolpe, svigtede den offensive kvalitet ikke, og bolden blev sendt sikkert i nettet.

Det tredje mål inden pausen blev sat ind af Yacine Bourhane, midtbanespillerens første på hjemmebane, og med et forsvandt spændingen om udfaldet på opgøret reelt.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog en enkelt ændring i pausen, og Con Ouzounidis fik dermed anden halvleg på banen i midterforsvaret.

EfB kom godt ud, og fortsatte de fine takter fra første halvleg med masser af offensivt spil og et effektivt pres, der gjorde ondt på nordvestjyderne.

Efter en lille time kom Elias Sørensen også på måltavlen, da angriberen koldt og kynisk afsluttede i feltet på endnu et godt oplæg af Jørgensen.

Herefter gik dampen en anelse af ballonen, og der blev økonomiseret med kræfterne, da Marcus Hansen, Oliver Svendsen og Andreas Troelsen løbende kom på banen.

Det skulle dog vise sig, at EfB ikke var færdige med at lave mål, og de 3.037 tilskuere fik en sand perle at gå hjem på.

Jørgensen ville nemlig ikke affinde sig med blot at være i oplæggerens rolle, for i kampens sidste minut tog han på flotteste vis sagen i egen hånd.

Den hurtige angriber modtog bolden på kanten, tog et træk ind i banen, og kanonerede den over i modsatte målhjørne og via stolpen i nettet.

Med sejren skrev EfB-mandskabet sig samtidig ind i historiebøgerne som holdet med den bedste sæsonstart i ligaregi nogensinde.