Kampreferat

EfB kører tre sikre point i hus mod Brabrand

Esbjerg fB hentede søndag tre velfortjente point, da det hjemme på Blue Water Arena blev til en sikker 3-0-sejr over Brabrand IF. Elias Sørensen scorede to gange, mens Steven Simpson lukkede og slukkede.

Der var ingen slinger i valsen for Esbjerg fB søndag eftermiddag på Blue Water Arena, da Brabrand IF blev besejret med 3-0. Elias Sørensen scorede EfB’s to første mål, inden Steven Simpson kom ind fra bænken og hamrede sømmet i kisten.

Aarhusianerne kom umiddlebart bedst fra land, og gik højt på EfB fra start.

Det gav en stor chance efter en lille håndfuld minutter, da en Brabrand-spiller løb en bold op i dybden og resolut afsluttede mod mål fra spids vinkel.

Heldigvis for EfB strøg den i sidenettet.

Gæsterne fortsatte kortvarigt det offensive spil, og fik i et par episoder holdt EfB-defensiven på dupperne.

EfB fik dog hurtigt greb om situationen og kampbilledet ændrede sig hurtigt således, at Brabrand kom langt tilbage i banen at stå.

Da stadionuret havde rundet 32 minutter faldt så kampens første scoring, da Elias Sørensen scorede til 1-0 til EfB.

Mathias Jørgensen trak ind i banen, og afsluttede fladt mod mål, men undervejs fik Sørensen rettet bolden tilpas af til, at den snød Brabrand-målmanden og gik i nettet.

Scoringen burde ikke have været den eneste i første halvleg, for EfB producerede rigeligt til at udbygge føringen yderligere.

Som for eksempel kort inden pausen da Nicklas Strunck, der spillede sin kamp nummer 100 for EfB, fandt Jørgensen helt blank inde foran mål.

Uheldigvis for offensivspilleren fik han ikke et ordentligt træf på bolden, og målmanden kom i vejen for en yderligere scoring.

Alle 11 startende EfB’ere fik genvalg fra anden halvlegs start, og kom ud med det samme udtryk som i hovedparten af de foregående 45 minutter.

Dog havde Brabrand bevæget sig længere frem, og fik skabt nogle halve muligheder i form af indlæg, som Con Ouzounidis og kompagni i bagkæden ikke skulle anstrenge sig alverden efter at afvise.

Efter en god times spil blev Andreas Troelsen og Steven Simpson sendt på banen med fornyet energi.

Og sidstnævnte spillede hurtigt en rolle, da EfB efter 68 minutter kunne bringe sig foran med 2-0.

Den lille canadier vandt bolden på egen banehalvdel, og spillede videre til Strunck, der afleverede til Emil Holten.

Han lagde den tilbage til Yacine Bourhane, der så at Sørensen havde taget det rette dybdeløb mod mål.

Helt alene med målmanden svigtede målinstinktet ikke, og Sørensen scorede usvigeligt sikkert sit andet mål i kampen.

Fire minutter senere fjernede indskiftede Simpson al tvivl om, hvordan pointene skulle fordeles, da han gjorde det til 3-0 efter et kæmpe forsvarskoks fra Brabrand.

Han skulle således blot trille bolden i nettet, da den blev serveret for fødderne i det lille felt.

Intensiteten dalede herefter, og gæsterne erkendte, der ikke var noget at komme efter, ligesom EfB stille og roligt lod tiden arbejde for sig og fornuftigt trillede bolden rundt, indtil dommeren fløjtede af, og de 2.465 tilskuere kunne juble over tre velfortjente point til tabellen.

Næste opgave for EfB er onsdag aften kl. 19.00, hvor Viborg FF gæster Gl. Vardevej i Oddset Pokalen. Billetsalget til den kamp er i gang.