Kampreferat

EfB kører unge midtjyder over

Esbjerg fB leverede lørdag en god fornem præstation, da holdet på eget kunstgræs slog et ungt FC Midtjylland-mandskab med hele 6-0. Nicklas Strunck scorede hattrick i første halvleg.

Esbjerg fB vandt lørdag eftermiddag hjemme på kunstgræsbanen med hele 6-0 over FC Midtjylland, der stillede op med en overvægt af spillere fra U19-holdet. Nicklas Strunck scorede tre flotte mål før pausen, mens Elias Sørensen blev dobbelt målscorer, inden Leonel Montano til sidst kom på tavlen.

EfB lagde hårdt fra land, og gik højt i presspillet på gæsterne fra første fløjt.

Det unge mandskab fra Herning og Ikast havde vanskeligt ved at følge med rent fysisk, og efter blot fire minutters spil gav den gode start EfB medvind, da Nicklas Strunck scorede på flotteste vis til 1-0.

Midtbanespilleren hamrede en bold helt op i målhjørnet fra feltkanten, men det stoppede ikke der for Strunck.

For små 20 minutter og en masse boldbesiddelse på FCM’s banehalvdel senere gjorde Strunck det også til 2-0.

Endnu engang var det en resolut afslutning fra omkring 20 meter, der strøg i nettet uden chance for målmanden.

Elias Sørensen, der spillede en rigtig god kamp, ville dog også være med, og han afsluttede et fornemt angreb iscenesat af Magnus Bøttker, der viser sig frem i EfB i øjeblikket, og Bardhec Bytyqi, der snørede sin direkte modstander, hamrede på mål, men måtte se bolden tage overliggeren og gå i spil igen.

Den var Sørensen over, og med et hovedstød skulle han blot prikke bolden i mål.

De omkring 200 fremmødte EfB-fans skulle få sig endnu en perle af Strunck at varme sig på i første halvleg, for i det sidste spilleminut sendte han endnu engang bolden helt op i målhjørnet til taktfaste klapsalver.

Cheftræner Lars “Lungi” Sørensen foretog en række planlagte ændringer i pausen, men det ændrede ikke på kampforløbet i anden halvleg, for der stod fortsat EfB på stort set det hele.

Centralt gjorde Mikail Maden, der også træner med holdet, en god figur og med godt overblik fordelte han mange bolde.

Efter en lille times spil blev det 5-0 til EfB.

Jonas Mortensen tog endnu et løb frem i banen, og fik både tid og plads til at sende en flad bold ind i feltet.

Ved bagerste stolpe dukkede Sørensen op, og med en usvigelig sikker inderside fordoblede han sin scoringstotal.

EfB spillede fantastisk godt, og fik både tid og plads til det.

Til tider var der tale om rent power play, og der var masser af muligheder for at score yderligere mål.

Både Marcus Hansen og Bøttker var således tæt på, men FCM-defensiven og særligt målmanden fik afværget.

Som minutterne skred frem gik gassen mere og mere af ballonen.

Yderligere indskiftninger blev foretaget for at bringe ny energi ind på banen, og det hjalp.

EfB vadede i muligheder mod kampens slutning, og det unge FCM-hold havde svært ved at gøre noget ved det.

Phun Mang, der var blevet indskiftet tidligere, tog sagen i egen hånd i næstsidste minut, da han med en flot pasning fandt Leonel Montano ved bagerste stolpe i feltet.

Montano hamrede resolut bolden i nettet fra en spids vinkel.

I de døende sekunder var Yacine Bourhane tæt på at gøre det til 7-0, men der blev ikke scoret yderligere, og EfB kunne derfor forlade banen med en masse minutter i benene samt seks flotte scoringer.

Esbjerg fB – FC Midtjylland 6-0 (4-0)

Målscorere:
4′ 1-0 Nicklas Strunck
23′ 2-0 Nicklas Strunck
28′ 3-0 Elias Sørensen
45′ 4-0 Nicklas Strunck
57′ 5-0 Elias Sørensen
89′ 6-0 Leonel Montano

26 Magnus Bøttker

46′ Daniel Gadegaard (Lukas Jonsson)
46′ Con Ouzounidis (Isak Olafsson)
46′ Tobias Stagaard (Andreas Troelsen)
46′ Leonel Montano (Jesper Lauridsen)
46′ Yacine Bourhane (Nicklas Strunck)
46′ Marcus Hansen (Bardhec Bytyqi)
65′ Oscar Obel-Hall (Elias Sørensen)
65′ Steven Simpson (Magnus Bøttker)
65′ Malthe Kristensen (Andreas Lausen)
65′ Phun Mang (Jonas Mortensen)