Klub

EfB laver strategisk samarbejde med brasiliansk klub

Esbjerg fB og den brasilianske fodboldklub Serrano FC indgår et strategisk samarbejde med henblik på vidensdeling og udveksling af spillere på ungdomsniveau.

Esbjerg fB indleder nu et formelt, strategisk samarbejde med klubben Serrano FC, der har hjemmebane i den brasilianske millionby Rio de Janeiro. Samarbejdet har til formål at sparre og vidensdele for at styrke og inspirere begge klubber samt udveksling af spillere på ungdomsniveau, hvor EfB vil være et naturligt led ind i europæisk fodbold.

Kontakten til den brasilianske klub og dens bagland er opstået via EfB’s netværk, og i løbet af foråret var flere spillere fra Serrano på længerevarende træningsophold i Esbjerg med succes.

Anders Brynaa, talentchef i EfB, er derfor glad for, at samarbejdet er faldet på plads, og han forventer sig meget af det de kommende år.

– Efter mange gode snakke og møder siden kontakten opstod, har vi nu fået rammerne på plads og fået lavet en officiel samarbejdsaftale. Man kan nærmest ikke sige Brasilien uden at sige fodbold, og historien alene fortæller alt om en fodboldgal nation, der har udviklet et hav af dygtige fodboldspillere. Vi har i løbet af 2022 haft besøg af flere ungdomsspillere fra Serrano og med egne øjne set, hvor meget talent disse drenge indeholder, og vi tror og håber på, vi med tiden vil få gavn af dette på både ungdoms- og seniorniveau her i Esbjerg.

– Vi kan lære meget om tilgangen til fodboldspillet af brasilianerne, ligesom de kan lære meget rent fodboldfagligt om, hvordan vi udvikler talenter, der beviseligt gennem årene har nået store adresser rundt om i Europa. Med det in mente er der god ræson i et samarbejde, og så er EfB og dansk fodbold også interessant for spillere at komme til, da det er en god indgang til den europæiske scene.

– At flytte fra den anden side af jordkloden til Esbjerg vil altid kræve tilvænning, særligt for unge mennesker, så vi har en stor aktie i at sikre en god integration og at livet uden for fodboldbanen vil komme til at fungere. Derfor har vi lavet aftaler med uddannelsesinstitutioner, sprogskole og vil finde gode boligmiljøer tæt på træningsanlægget. Det ligger EfB meget på sinde at hjælpe med alt, hvad vi kan i sådan en case.

– Alt i alt glæder vi os over aftalen, som vi ser som et fantastisk supplement til vores eksisterende 49 samarbejdsklubber i Sydvestjysk Fodbold Samarbejde, der også fremadrettet vil være grundstenen i EfB, i forhold til rekruttering af dygtige fodboldtalenter og vidensdeling, siger han.

Klebér Leite, direktør i Serrano, er ikke i tvivl om, at EfB er den rette samarbejdspartner efter blandt andet at have besøgt Danmark.

– Vi er rigtig glade og stolte over samarbejdet, som vi ser meget store perspektiver i. Målet er, at det skal blive et langvarigt samarbejde, og vi tror på, at EfB er en rigtig god partner for os.

– Jeg besøgte Esbjerg tilbage i maj, og fik et grundigt indblik i klubben og byen, og jeg kunne virkelig lide, hvad jeg så. EfB er en organiseret klub med gode og dygtige folk, der er imødekommende og gerne vil hjælpe, og det betyder meget for os, at forholdene er gode, for vi har med unge spillere at gøre, der kun kan præstere, hvis der er styr på forholdene både på og uden for banen.

– Det er to ambitiøse klubber, der begge vil frem i rækkerne i henholdsvis Brasilien og Danmark, så matchet er spændende og godt. Vi glæder os meget til at tage hul på samarbejdet og hjælpe hinanden, fortæller han.

Serrano ligger nummer et i Campeonato Caroica – Serie B1.

Næste Hjemmekamp
lørdag d. 20. juli - kl. 16.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo - logo