EfB leverede varen og slog Randers

Esbjerg fB hentede søndag aften tre vigtige point i 3F Superligaen, da holdet hjemme på Blue Water Arena slog Randers FC med 4-2. EfB var foran med 3-0 efter 26 minutter.

Efter en begivenhedsrig uge med rokeringer på cheftrænerposten lykkedes det fredag aften Esbjerg fB at tage tre point i 3F Superligaen efter en god indsats, da Randers FC blev besejret med 4-2. Mohammed Dauda, Yuriy Yakovenko og Franz Brorsson sørgede for en tidlig 3-0-føring, og det rakte trods to reduceringer inden pausen.
Den nyudnævnte cheftræner Troels Bech kunne se sit hold starte kampen på fremragende vis med en tidlig 1-0-scoring efter blot otte minutters spil.
Målmand Vito Mannone satte en bold hurtigt igang med et langt udspark, som Randers’ målmand i den anden ende ville cleare. Han mistimede dog bolden fuldstændigt, hvilket Mohammed Dauda hurtigt opfattede, og derfor let kunne drible i det helt tomme mål.
EfB fortsatte i minutterne herefter det sprudlende spil, og blot halvandet minut senere var Dauda tæt på at blive dobbelt målscorer, men hans hovedstødsforsøg sneg sig lige akkurat forbi stolpen.
Som om det ikke var nok, så fik Jacob Lungi Sørensen efter 10 minutter også en stor chance, men han måtte se sit skud fra sin position i feltet tage stolpen.
2-0 blev det dog i det 17. spilleminut, da Yuriy Yakovenko let kunne prikke bolden i mål efter et godt indlæg, hvor Randers’ defensiv ikke så heldig ud.
Gæsterne fra Kronjylland fik således ikke et ben til jorden, og EfB-holdet fortsatte de lovende takter med aggressivt presspil og styrke i duellerne.
Det gav sig til udtryk efter en lille halv time, da det blev 3-0 til EfB ved Franz Brorsson.
Den svenske forsvarsspiller var gået med frem i feltet i en situation, hvor EfB havde et frispark i venstre-siden. Bolden blev savet flot ind, hvor Brorsson tæt under mål fik skovlet den i nettet.
Herefter ændrede kampen karakter og få minutter inden pausen lykkedes det Randers at reducere til 1-3 efter en scoring tæt under mål, som Mannone ikke kunne have gjort noget ved.
Værre blev det i første halvlegs sidste minut, da gæsterne endnu engang fik scoret.
Således stod der ikke 3-0 til EfB men kun 3-2, da der blev fløjtet til pause.
Anden halvleg startede livligt med masser af angrebsfodbold frem og tilbage uden de store, nævneværdige scoringsmuligheder i de første minutter.
I det 62. minut brændte det dog på i EfB’s målfelt, da overliggeren måtte tage fra på et godt Randers-hovedstød.
Kronjyderne begyndte herefter at presse mere og mere på, men defensiven stod godt imod med veltimede indgreb.
Med 20 minutter igen reagerede Bech fra sidelinjen på kampens udvikling, og foretog en dobbeltindskiftning.
Mads Larsen og Ante Erceg blev sendt på banen med frisk energi, og de to spillere indgik straks på holdet med en helhjertet indsats og masser af løbevillighed.
Et kvarter før tid var netop Larsen tæt på at gøre det til 4-2 efter en flot solo-aktion og afslutning et par meter uden for feltet, men en Randers-clearing kom i vejen i sidste øjeblik.
I slutminutterne blev EfB-feltet bombarderet med lange bolde, men Søren Reese og resten af holdet var kyniske i duellerne.
I overtiden lykkedes det endda at score det fjerde mål til slutresultat 4-2, da Joni Kauko afsluttede et flot angreb iscenesat af Rafal Kurzawa.
Dermed kunne de godt 350 tilskuere ligeligt fordelt på abonnementskortholdere og samarbejdspartnere på lægterne juble på slutfløjt efter en god EfB-præstation gennem alle 90 minutter.
EfB spiller igen allerede tirsdag aften, når AC Horsens lægger græs til.

Esbjerg fB – Randers FC 4-2 (3-2)
8′ 1-0 Mohammed Dauda
17′ 2-0 Yuriy Yakovenko
26′ 3-0 Franz Brorsson
41′ 3-1 Emil Jakobsen
45′ 3-2 Vito Mistrati
90+3′ 4-2 Joni Kauko
23 Yuriy Yakovenko
70′ Mads Larsen (Yuriy Yakovenko)
70′ Ante Erceg (Lasha Parunashvili)
85′ Markus Halsti (Mohammed Dauda)