Klub

EfB leverer tilfredsstillende regnskab i en svær og anderledes tid

EfB Elite A/S præsenterer for andet år i streg en positiv bundlinje, idet 2020 giver et overskud på 2,1 mio. kr. Det tilfredsstillende resultat er landet på trods af et hårdt år med nedrykning fra 3F Superligaen og Covid-19, men hvor faktorer som TV-penge, transferindtægter samt beløb fra kompensationsordninger har påvirket positivt.

Selskabet bag Esbjerg fB, EfB Elite A/S, har i dag offentliggjort årsrapporten for 2020, og det samlede resultat viser et overskud på 2,1 mio. kr. Det er således andet år i streg, at der præsenteres et positivt bundlinje-resultat.

På trods af en nedrykning fra 3F Superligaen i sommer og manglende indtægter på grund af Covid-19-restriktioner ved hjemmekampene på Blue Water Arena og i EfB Konference, lykkedes det alligevel økonomisk præstere et tilfredsstillende resultat.

Resultatet er båret af et ekstraordinært stort beløb i TV-penge efter nedrykningen, transferindtægter ved salg af to spillere samt ekstraordinære beløb fra offentlige kompensationsordninger, herunder lønkompensation, samt en klar og tydelig plan i hele organisationen med et stærkt økonomisk fokus.

Brian Bo Knudsen, adm. direktør i EfB, fortæller om regnskabet:

– Regnskabet er naturligvis tilfredsstillende efter et meget anderledes år, der både har budt på op- og nedture. Året blev meget påvirket af Covid-19, og vi har gennem de senere år haft et stort fokus på økonomisk bæredygtighed, og derfor er det positivt med sorte tal på bunden endnu engang. Det er dog vigtigt at understrege, at det lykkedes med baggrund i flere engangsindtægter – et stort TV-beløb i forbindelse med nedrykningen fra Superligaen, transferindtægter samt kompensationsordninger på grund af Covid-19-restriktioner. Der er således ingen tvivl om, at vi fremadrettet skal fortsætte vores strategi om stærk fokus på økonomistyring.

Bestyrelsesformand Palle Guldager Kristensen sender i forlængelse af de sorte tal roser afsted til organisationen.

– 2020 var et hårdt år for EfB både på og uden for banen. Sportsligt gjorde nedrykningen ondt på os alle, og samtidig har samfundet været lukket ned stort set i alle måneder, hvilket har sat sit naturlige præg. Alle ansatte har dog været hurtige til at omstille sig og kigge på muligheder frem for begrænsninger, hvilket fortjener stor ros, da det er en væsentlig årsag til den gode bundlinje, siger han.

EfB har et erklæret mål om at vende tilbage til Superligaen og efterleve strategien om en sund og bæredygtig forretningsmodel.

>> Læs årsrapporten

Næste Hjemmekamp
torsdag d. 18. april - kl. 19.00
Blue Water Arena
Køb billet
logo vs logo